15 °

max 15 ° / min 11 °

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čestitke povodom jevrejskog praznika Pesah

Izvor: Pixabay

Društvo

Comments 0

Čestitke povodom jevrejskog praznika Pesah

Autor: Antena M

  • Viber

Jevreji proslavljaju istorijski praznik Pesah. Taj praznik naziva se još i praznik proljeća i praznik beskvasnog hljeba. Tim povodom stigle su brojne čestite. 

Pogledajte u nastavku.  

Milović: Neka vam ovaj veliki praznik donese obilje radosti, ljubavi i duhovne obnove

Ministar pravde Andrej Milović čestitao je predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, Nini Ofner Bokan,Vrhovnom rabinu Crne Gore Lucianu Mošu Preleviću i svim pripadnicama i pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori praznik Pesah.

"Sa najsrdačnijim željama, želimo srećan i blagoslovljen Pesah!", poručio je Milović.

Neka vam ovaj veliki praznik, navodi, donese obilje radosti, ljubavi i duhovne obnove. Neka se vaši domovi, dodaje Milović, ispune toplinom porodičnog okupljanja i zajedničkih molitvi.

"Jevrejska zajednica u Crnoj Gori brojčano nije velika, ali je njen doprinos našoj zajedničkoj domovini velik i visoko cijenjen. U raznolikom društvu poput našeg, gdje se razne kulture, vjere i nacionalnosti stapaju u najveće bogatstvo zajedništva, Jevrejska zajednica zauzima nezamjenjivo mjesto. Vaš angažman u očuvanju harmonije, međusobnog poštovanja i razvoja crnogorskog društva ističe se kao svijetli primjer. Hag Sameah!", zaključuje u saopštenju ministar pravde.

Bečić: Jevrejska zajednica da nastavi da njeguje svoj identitet i kulturu u Crnoj Gori

"Povodom najvećeg jevrejskog praznika Pesaha, upućujem srdačne čestitke svim pripadnicima jevrejskog naroda. Kao simbol izlaska iz faraonskog ropstva, Pesah nas uči važnim lekcijama o hrabrosti, zajedništvu i saosjećanju, vrijednostima koje slobodu čine vrijednom truda i pokazuju da uz istinsku vjeru zajednički možemo savladati sve izazove", saopštio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić

Neka ovi dani, navodi Bečić, svima pruže inspiraciju da brinemo o svim našim sugrađanima i da sačuvamo i zauvijek vrjednujemo slobodu, mir i međusobno poštovanje, temelje na kojima smo izgradili našu zemlju, malu ali raznoliku i jedinstvenu. 

U-z iskrene želje da jevrejska zajednica nastavi da njeguje svoj identitet i kulturu u Crnoj Gori i da predstojeće dane Pesaha proslavite sa svojim najmilijima, u obilju zdravlja, duhovne radosti, ljubavi i mira, još jednom vam od srca čestitam praznik- poručio je Bečić.

Deković: Neka blagdan Pesaha donese mir, zdravlje, duhovni spokoj te svako dobro

Predsjednik HNV Zvonko Deković čestitao je rabinu Lucianu Mošu Preleviću i predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, Nini Ofner Bokan praznik Pesah.

"Vama i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, kako u ime svih članova Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore tako i u svoje ime, čestitam  najveći židovski blagdan- Pashu.

Neka  blagdan Pesaha  donese  mir, zdravlje,  duhovni spokoj te svako dobro", poručio je Deković.

Spajić: Vaša postojana nacionalna tradicija, kultura i duhovnost, bogatstvo je i ukras Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić čestitao je svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori najveći jevrejski vjerski praznik Pesah.

„Najiskrenije vam čestitam blagdane, koji vas nadahnjuju i sa punim razlogom čine ponosnim za neizmjeran doprinos sveukupnom napretku“, poručio je premijer Spajić.

Kako ističe „Vaša postojana nacionalna tradicija, kultura i duhovnost, bogatstvo je i ukras Crne Gore i čini da sa ponosom ističemo prožimanje brojnih različitosti, a što je jedan od fundamentalnih principa na kojima počiva i Evropska unija.“

Dukaj: Neraskidiva veza iskovana u zajedničkoj težnji ka demokratskom napretku

U duhu poštovanja multietničkog, multivjerskog sklada i suživota, ministar javne uprave, Marash Dukaj, upućuje čestitku povodom Pesaha, predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, Nini Ofner Bokan, Vrhovnom rabinu Crne Gore, Lucianu Mošu Preleviću, i svim pripadnicama i pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

“Čestitam vam jedan od vaših najvećih i najsvetijih praznika. Jevrejska zajednica Crne Gore kroz svoje društveno i kulturno djelovanje daje vidan doprinos obogaćenju multikulturalnosti crnogorske zajednice, što doprinosi formiranju naših neraskidivih veza iskovanih u zajedničkoj težnji ka demokratskom napretku. U to ime poručujem da je naša zajednička misija stvaranje humanijeg društva i želim da ovaj veliki praznik donese zdravlje, sklad i uspjeh svima vama”, kazao je ministar Dukaj.

Krapović čestitao Pesah

MinistarodbraneDragan Krapović čestitao je u ime Ministarstva odbrane i u svoje lično ime Pesah, veliki jevrejski praznik svim pripadnicima i pripadnicama jevrejskog naroda u Crnoj Gori.
„Neka nas obilježavanje ovog vjerskog i istorijskog praznika, utemeljenog na ideji slobode i mira, nade i vjere u bolji život, iznova podsjeti na snagu zajedništva, međusobnog uvažavanja, poštovanja i tolerancije“, napisao je ministar u čestitkama upućenim vrhovnomrabinu, Lucijanu Moši Preleviću i predsjednici Jevrejske zajednice Crne Gore, Nini Ofner Bokan.

On je poželio da duh tog praznika bude podsticaj za još veće razumijevanje i istrajnost da, u ovim izazovnim vremenima, zajedničkim snagama gradimo bolju budućnost i bolji život za građane naše države Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR