24 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

17.05.

24° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kneževićev advokat iz Londona: Prvi cilj nam je da se Knežević brani sa slobode, obavijestili smo i Evropski sud i UN

Izvor: CdM

Hronika

Comments 6

Kneževićev advokat iz Londona: Prvi cilj nam je da se Knežević brani sa slobode, obavijestili smo i Evropski sud i UN

Izvor: A plus TV

Autor: Antena M

  • Viber

Advokat izručenog biznismena i predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića Tobi Kedman poručio je danas da je prvi cilj njegovog advokatskog tima da se Knežević brani sa slobode.

"Želimo da osiguramo da, dok se Knežević, bori sa ovim optužbama u Crnoj Gori da njegova sigurnost bude adekvatno zaštićena i nadamo se da ćemo imati pravednu priliku da izložimo odbranu kojom osporavamo ono što se smatra prilično besmislenim optužbama", saopštio je on.

Kedman je kazao ga zabrinjava što je Kneževiću određen u pritvor i što se zadržava u pritvoru tokom vikenda kad je vrijeme vaskršnjih praznika.

"Naravno, zabrinuti smo zbog toga. Knežević bi trebalo da bude na slobodi uz jemstvo", dodao je advokat.

Sa druge strane, Kedman je kazao da su zadovoljni što Knežević odličan pravni tim koji radi s njim u Crnoj Gori.

"Tim će se prvo obratiti Višem sudu kako bi tražili njegovo oslobađanje uz jemstvo. Što se tiče strategije, očigledno je da će to biti nešto o čemu ćemo morati da razgovaramo sa Kneževićem i njegovim pravnim zastupnicima iz Crne Gore i bavićemo se tim pitanjem u narednih nekoliko dana i nedjelja. Ali, svakako smo već podnijeli zahtjev Evropskom sudu za ljudska prava prije nego što je izdat nalog za njegovu ekstradiciju. Taj će proces biti nastavljen. Takođe smo u kontaktu i razgovaramo sa Radnom grupom UN-a za arbitrarni pritvor, ako Kneževića i dalje zadrže dok proces traje. Takođe, razgovaramo sa nekoliko međunarodno priznatih grupa kako bismo osigurali da suđenje bude praćeno. Možemo biti zadovoljni da je proces transparentan i pravičan",  istakao je advokat.

Kedman, pak, ocjenjuje da su zabrinuti zbog cjelokupnog procesa, budući da su, kako je rekao, optužnicu protiv Kneževića podigli bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i Saša Čađenović, jedan od njegovih zamjenika.

"Činjenica da je tužilac koji je podigao optužnicu i tražio ekstradiciju, uhapšen zbog optužbi za zloupotrebu položaja podriva legitimitet procesa. Svakako tvrdićemo da ovaj slučaj ne bi trebao da ide dalje zbog toga. I još jedna stvar koju bih želio da pomenem: razočarani smo brzinom kojim je Kneževićev povratak u Crnu Goru, sproveden. Mi smo već bili u razgovorima da se dobrovoljno pred i, dobrovoljno vrati u Crnu Goru i da se suoči sa besmislenim optužbama", naveo je on.

Kedman je podsjetio da je Knežević jasno poručio ranije da je nevin i da želi da ospori optužbe.

"Zabrinuti smo što je Knežević sada u pritvoru. Postoji stvaran rizik po njegovu ličnu sigurnost. Država Crna Gora Kneževiću sigurnost mora da osigura. Ako mu se bilo šta desi, to bi bila odgovornost države Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva", naglasio je Kedman.

Očekuje da crnogorski sistem osigura da Knežević ima pravično suđenje.

"To je apsolutni minimum koji očekujemo od njih. Ali očigledno smo zabrinuti i zato nastavljamo da se borimo pred Evropskim sudom za ljudska prava. Uključićemo tijela Ujedinjenih nacija kao što je Radna grupa za arbitrarni pritvor. Želimo da se uvjerimo da bilo koji proces koji se sprovodi bude pravedan i u skladu sa zakonom, da ne bude politički motivisan proces", naveo je on.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Haha,pominje prvo Vaskršnje praznike velikog vjernika Duljeta a da ga napomenemo da Tužilaštvo ne postoji jer ga je J.Perović RAZMONTIRALA.A i za to je obaviještena EU a VB nije više u njoj.Piši Milijana...propalo!

Marko

@Bozovic Brano A zašto mislite da su ga sada doveli, a da su prvo zatvorili Katnića i Čadjenovića.

Ana

U zatvoru je najsigurniji, zato se ne bojte za njegovu sigurnost,. Ali ako naši državljani "čuče" u zatvoru i nije im prihvaćeno jemstvo, zašto bi ovom kriminalcu. Kada dokaže nevinost, vratićemo vam ga.