13 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

23° / 16°

Petak

10.05.

23° / 15°

Subota

11.05.

21° / 14°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marsela: Jelena Savojska je ujedinjujuća ličnost, i dalje je veoma poštovana i voljena kako u Italiji i Crnoj Gori

Društvo

Comments 0

Marsela: Jelena Savojska je ujedinjujuća ličnost, i dalje je veoma poštovana i voljena kako u Italiji i Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Članovi Ogranizacije mladih Atlanskog saveza Crne Gore – YATA Montenegro sastali su se prošle sedmice sa Andreinom Marselom, ambasadorkom Italije u Crnoj Gori. Razgovor je u neformalnom ambijentu obuhvatio širok spektar tema od međunarodnih odnosa do ekonomske saradnje između Italije i Crne Gore, saopšteno je iz Atlantskog saveza.

Poseban fokus je stavljen na teme poput kulturnih veza između ove dvije zemlje, ekonomskih investicija, migracije u Južnoj Evropi i njen uticaji na region, kao i perspektive za jačanje saradnje u različiitim oblastima.

Govoreći o savremenim bezbjednosnim izazovima za NATO Alijansu, Marsela je naglasila da je Italija oduvijek ukazivala Alijansi na brojne izazove sa juga, a sa kojima se Alijansa može suočiti u perspektivi.

Takođe, ambasadorka Marsela govorila je o svojim diplomatskim isustvima u zemljama Azije i Afrike, modernoj italijanskoj umjetnosti i značaju koji danas u italijanskom društvu ima Jelena Savojska, italijanska kraljica i crnogorska princeza.

„Sada jedna od najljepših ulica u Rimu nosi ime Kraljice Jelene. Zbog njenog predanog humanitarnog rada, ona i dan-danas uživa veliko poštovanje među građanima Italije. Podjednako, zadržala je svoje crnogorske korijene, tako da je danas i u Crnoj Gori ljudi veoma vole.“

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR