17 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Subotić: Uplatom ispravljen dio nepravde prema Institutu Igalo

Izvor: PES

Društvo

Comments 1

Subotić: Uplatom ispravljen dio nepravde prema Institutu Igalo

Autor: Antena M

  • Viber

Pozdravljam izuzetne napore koje je su uložili premijer Milojko Spajić i Vlada Crne Gore da u koordinaciji više ministarstava iznađu način i donesu odluku o uplati urgentne jednokratne pomoći radnicima Instituta Igalo u iznosu od 1.136.000,00 eura, poručuje Jovan Subotić, poslanik Pokreta Evropa sad. 

- Ovom uplatom, biće ispravljen dio nepravde učinjen ovim hrabrim i požrtvovanim ljudima koji su mjesecima nastavili da pružaju zdravstvene usluge kako osiguranicima iz Crne Gore, tako i stranim gostima, uprkos činjenici da nisu primili četiri vezana lična dohotka.

Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A.D. Igalo je najznačajniji zdravstveni centar za multidisciplinarno banjsko liječenje i nosilac zdravstvenog turizma u Crnoj Gori u kojem se svake godine liječi oko 5000 osiguranika iz naše države među kojima oko 900 djece. U Institutu Igalo ima 568 zaposlenih, mahom Novljana, čijim porodicama zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i zajedničkoj nadi da smo krenuli u rješenje ovog problema za sva vremena - navodi Subotić. 

Javni interes države Crne Gore i grada Herceg Novog više je nego jasan u slučaju Instituta, smatra on. 

- To su svojim angažmanom pokazali i premijer, i ministarka rada i socijalnog staranja i ministar zdravlja. To su pokazale i moje kolege poslanici iz Kluba PES, koji konstantno daju svoj doprinos potencijalnim rješenjima. Izvjesno je da je problem Instituta na početku konačnog raspleta, i da Vlada Crne Gore neće odustati dok ovog giganta ne postavi ponovo na zdrave noge - zaključuje Subotić. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Kakva nepravda? Opet nepravda...Ne znate da vodite takvu instituciju i uništili ste sve čega ste se dotakli.