24 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ibrahimović: Solidarnost i finansijska nezavisnost ključni faktori slobode medija

Izvor: BS

Društvo

Comments 0

Ibrahimović: Solidarnost i finansijska nezavisnost ključni faktori slobode medija

Autor: Antena M

  • Viber

Bez obzira na određene napore da se poboljša bezbjednost novinara i da se unaprijedi novinarska profesija, medijska scena u Crnoj Gori još uvijek nije u potpunosti uređena i unaprijeđena, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović je povodom 3.maja – Dana slobode medija, ukazao na lošu ekonomsku situaciju koja medijske radnike čini nemoćnim da se odupru pritiscima i uslovljavanjima.

„Medijsko djelovanje u finansijskoj oskudici onemogućava profesionalizam, a novinare čine nerijetko inferiornim u odnosu na brojne centre moći. Svakako, pored problema finansijske nezavisnosti, još jedan veoma važan problem jeste i duboka polarizacija medija koja može biti veoma opasna za ovako malo tržište kakvo je crnogorsko. Ovim pitanjima se moramo ozbiljno pozabaviti kako bi postigli potpunu slobodu medija“, poručio je Ibrahimović. 

Takođe, posljednji napadi na medijske radnike, ukazuju na prijeku potrebu podizanja svijesti o važnosti medijskih sloboda i temeljnih načela, naglašava Ibrahimović.

„Moramo uvijek biti solidarni i stati u zaštitu i onih novinara i medija koji ne dijele naše poglede, ideje i vrijednosti. Tek kad budemo štitili njihovo pravo da slobodno iznesu svoje mišljenje i stav, možemo govoriti o slobodnom društvu“, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR