26 °

max 26 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA predala u skupštinsku proceduru Prijedlog zakona o fondu "Stan za sve"

Izvor: Screenshot

Društvo

Tag Video
Comments 1

URA predala u skupštinsku proceduru Prijedlog zakona o fondu "Stan za sve"

Autor: Antena M

  • Viber

Građanski pokret URA danas je u skupštinsku predao Prijedlog zakona o fondu "Stan za sve", kazala je na pres konferenciji URA Ana Novaković-Đurović.

"Ovim fondom će se omogućiti građanima da po duplo nižim cijenama kupe stan, konkretno po cijeni od 900 eura po kvadratnom metru", rekla je Novaković-Đurović.

Kako navodi, biće formiran državni fond sa početnim kapitalom od 20 miliona eura iz kog će država graditi stanove na opštinskom i državnom zemljištu. 

"Država neće zarađivati od prodaje stanova jer će cijena prodaje biti ista kao cijena izgradnje. Država je investitor, smatramo da na ovaj način sistemski rješevamo problem u Crnoj Gori i očekujemo podršku Vlade i drugih poslaničkih klubova", navodi ona. 

Kaže da je 44. Vlada obustavila projkat "Hiljadu plus" što ih je dodatno motivisalo na ovaj prijedlog.

Građanima se obratio i Miloš Konatar koji je istakao da Prijedlog zakona o fondu "Stan za sve" predstavlja najvažniji prijedlog koji je URA delegirala Skupštini.

"Ovo je najvažniji zakon predložen Skupštini iz našeg kluba. Ovo nije prijedlog programa ili Vladine politike koja može biti ukinuta, kao program Hiljadu plus, ovo je prijedlog koji će dugoročno rješavati stambena pitanja građana", rekao je Konatar.

Kako navodi, očekuje da će se ovaj zakon što prije naći na dnevnom redu, kao i da očekuje podršku Vlade i poslaničkih klubova.

Pres možete pogledati na linku ispod:

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

sičija

Od vas ni orah ne želimo! Samo nam se mičite s očiju. Uzeli ste nam toliko kulturnog blaga i toliko kvadratnih kilometara zemlje, da bi danas mamili ljude za glas nudeći im smještaje " povoljnim cijenama"... Pih, pih, pih!