21 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NSD Nikšić: Navodi opozicionih kolega ne odražavaju pravu sliku stanja u Dragovoj Luci

Izvor: NSD

Društvo

Comments 0

NSD Nikšić: Navodi opozicionih kolega ne odražavaju pravu sliku stanja u Dragovoj Luci

Autor: Antena M

  • Viber

"Navodi iz saopštenja opozicionih kolega ne odražavaju pravu sliku stanja u Dragovoj Luci, niti se novoj lokalnoj vlasti može spočitati nebriga prema ovoj mjesnoj zajednici. Iz saopštenja koje su dostavili, vidimo da za svoje tvrdnje nisu priložili niti jedan dokaz, što nas sve navodi na to da je u pitanju obično politikanstvo", saopštili su iz nikšićkog NSD-a.

Dovoljno je, kako kažu, navesti da je u ovom naselju asfaltirano gotovo 40 putnih pravaca, odnosno preko 5,5 km puteva, među kojima svakako treba izdvojiti Široku ulicu.

"Projektom Široke ulice sa urađenom atmosferskom kanalizacijom, trotoarom, rasvjetom i signalizacijom, riješen je gorući problem vozača i pješaka. Znamo kako su izgledale ulice u toj mjesnoj zajednici tokom dugogodišnje vladavine bivšeg režima i naši sugrađani dobro znaju da ni najiskusniji vozači nisu uspjevali da sačuvaju vozila i zaobiđu rupe kojih je bilo na svakom koraku. Osim 5,5 km novog asfalta, dodatno je nasuto i preko preko 2 km pravaca", kažu iz NSD Nikšić.

Svima nama poznat problem sakupljanja vode u Relejskoj ulici, riješen je, navode, u saradnji sa Vodovodom. Za ove radove na saobraćajnoj infrastrukturi, Opština je, kako kažu, uložila preko milion evra. Svi građani Nikšića, a posebno mještani Dragove Luke svakodnevno svjedoče da je stanje infrastrukture daleko bolje nego što je to bilo za vrijeme naših odnarođenih prethodnika.

Tu je, dodaju, projekat javne rasvjete koji će uskoro biti kompletiran, čime će naš grad dobiti kvalitetno osvjetljenje duž svih saobraćajnica, po najvišim evropskim standardima energetske efikasnosti što omogućava uštedu novca građana Nikšića.

Iz nikšićkog NSD-a kažu da se ovih dana završava i zapadna tribina gradskog stadiona, koja je zbog grešaka prethodne vlasti već dugo kasnila. Ovim projektom će svi građani, kako kažu, dobiti priliku da u najboljim uslovima prate sportske događaje i manifestacije, dok će fudbaleri Sutjeske konačno imati uslove kakve zaslužuju.

Ono što je izuzetno važno za životnu sredinu i ekološku sliku grada je, poručuju, projekat fekalne/kanalizacione mreže za 4 naselja, među kojima je i Dragova Luka. Iz NSD-a kažu da je za pripremu projektne dokumentacije Opština obezbijedila 625.000 evra.

"Sve navedeno, a i mnogo toga drugog, govori da se u Dragovoj Luci radi i da Opština ulaže napore kako bi ovo, ali i sva druga nikšićka naselja dobila uslove kakve su odavno zaslužili. Uz saopštenje dostavljamo i fotografiju kako Dragova Luka izgleda u večernjim satima, a građani će se sami sjetiti kako je izgledala do prije par godina kada je Opštinom upravljao DPS, kao i kako su sistematski i strateški uništavali ovo naselje zbog toga što su se mještani Dragove Luke prvi u Nikšiću usprotivili njihovoj odnarođenoj vladavini", zaključuju iz nikšićkog NSD-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR