26 °

max 26 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Pripremljen tekst za formiranje anketnog odbora koji će se baviti slučajevima nasilja nad novinarima

Društvo

Comments 0

Mandić: Pripremljen tekst za formiranje anketnog odbora koji će se baviti slučajevima nasilja nad novinarima

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa Terezom Ribeiro, predstavnicom OEBS-a za slobodu medija, saopšteno je iz Skupštine. 

"Predsjednik Mandić je prije svega predstavnici Ribeiro poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore ističući izuzetno dobru saradnju našeg parlamenta sa OEBS-om.

Predsjednik Skupštine je istakao da je Crna Gora mnogo napredovala u oblasti slobode medija, dodajući da su tri ključna zakona – Zakon o medijima, Zakon o javnom medijskom servisu RTCG i Zakon o audiovizuelnim medijskim uslugama, od strane naših partnera u Briselu, ocijenjena kao u potpunosti usaglašena, te da očekuje da će se naći pred Vladom već naredne sedmice", navodi se u saopštenju. 

Mandić je dodao da su ovi zakoni ključni za dobijanje pozitivnog IBAR-a, ali prije svega za kvalitet života svih građana Crne Gore, te iskazao uvjerenje da će ih Skupština usvojiti u najkraćem roku i uz široku podršku poslanika.

"Mandić je saopštio da je pripremljen tekst za formiranje anketnog odbora koji će se baviti slučajevima nasilja nad novinarima i drugim građanima Crne Gore, koji su poznati kao slučajevi crnih trojki, te dodao da se očekuje da će se vrlo brzo steći uslovi da on bude izglasan u Skupštini zajedno sa anketnim odborom koji će se baviti ubistvom saveznog ministra Pavla Bulatovića.

Sagovornici su konstatovali da je evidentan napredak u radu i transparentnosti parlamenta i da je izuzetno važno da građani imaju uvid u aktivnosti poslanika.

Mandić i Ribeiro su zaključili da se ne smije dopustiti da napadi na novinare ostanu nekažnjeni i da je neophodno ispuniti pravdu koju očekuju građani Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR