26 °

max 26 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprava podnijela više prijava i procesuirala više osoba zbog šumskih krađa

Društvo

Comments 0

Uprava podnijela više prijava i procesuirala više osoba zbog šumskih krađa

Autor: Antena M

  • Viber

Intenzivirane i iznenadne kontrole terena, nastavile su da daju odlične rezultate u borbi protiv šumokradica, što predstavlja dodatni podsticaj da u narednom periodu nastavimo još jače, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore. 

"Naime, zajedničkom uspješnom akcijom službenika PJ Bijelo Polje Uprave za gazdovanje šumama i lovištima i službenika Uprave policije, ovih dana su otkrivene dvije bespravne sječe i privremeno oduzete određene količine bespravno posječenog drveta, za koje lica nisu posjedovala valjanu dokumentaciju.

Nakon toga, u novoj uspješnoj akciji naših službenika sa službenicima Uprave policije, koja je sprovedena dana 06. maja 2024. godine u PJ Bijelo Polje, od drugog lica privremeno je oduzeta određena količina hrastovog drveta u metricama, za koje takođe osumnjičeno lice nije posjedovalo nikakvu dokumentaciju. Dodatnim provjerama utvrđeno je da oduzeta drva potiču iz državne, neuređene šume u mjestu Veliki ravan", navode u saopštenju.  

Takođe, kako dodaju, službenici PJ Kolašin uspješno su otkrili dvije bespravne sječe i to u GJ „ Rečinska Rijeka –Vranještica“ i GJ „ Mušovića Rijeka“.

"Tokom kontrole terena, rejonski čuvar šuma otkrio je u GJ „ Rečinska Rijeka –Vranještica“ bespravnu sječu 37 bukovih stabala, a u  GJ „ Mušovića Rijeka“ bespravnu sječu 53 stabla bukve, utvrđen je identitet počinilaca i Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu predata krivična prijava sa pratećom dokumentacijom na dalje postupanje", kazali su u saopštenju.

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković pozdravio je predan rad službenika PJ Bijelo Polje i PJ Kolašin i istakao da će ovakve akcije biti svakodnevne.

„Nastavljamo našu uspješnu borbu protiv šumokradica, jer više ni jedno bespravno posječeno stablo ne smije proći nekažnjeno. Poručujem da je kraj bezakonju i krađi u šumama i da ćemo braniti i odbraniti crnogorske šume od onih koji žele da ih unište,“ istakao je Rajković.

On je poručio da je nezakonito korišćenje našeg najvrednijeg resursa prošlost i da će se kroz zajedničke akcije sa Upravom policije sigurno uspješno iskorijeniti bespravne aktivnosti.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR