23 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opština Bar - "Evropski đir"

Izvor: Opština Bar

Društvo

Comments 0

Opština Bar - "Evropski đir"

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Bar obilježila je Dan Evrope 9. maj nizom aktivnosti. Ovogodišnji "Evropski đir" krenuo je baš iz Bara a u saradnji Opštine sa Ministarstvom evropskih poslova uz podršku Delegacije EU u sklopu EU4ME programa. Ova inicijativa insipriše različite vidove kulturnog i društvenog života sa ciljem jačanja evropskog duha i identiteta u gradovima širom Evrope, a Bar se tradicionalno pridružuje ovoj međunarodnoj mreži događaja.

"Evropski đir na Vrsutu" u saradnji sa OŠ “Blažo Jokov Orlandić” okupio je preko 100 učesnika u cilju promocije zajedništva kroz druženje, jačanja ekološke svijesti i upoznavanja prirodne i kulturno-istorijske baštine grada koja pripada evropskoj tradiciji. Na vrhu Vrsute uz pogled na barske obale, održana je edukativna radionica za učesnike “Pričajmo o EU” nakon čega su simbolično zasađene nove mlade sadnice na ovom planinskom vrhu. Učesnici su posjetili i spomenik podignut u čast Barske bitne na Tuđemilima gdje su razgovarali o bogatoj barskoj istoriji i značaju ove bitke za uspostavljanje prve crnogorske države i svih vrijednosti koje vezuju modernu Crnu Goru za EU. Osim predavača iz loklane uprave, okupljene je u ime Delegacije EU pozdravila Agata Stasiak koja se zahvalila Opštini Bar što doprinosi jačanju evropskih vrijednosti.

.

.

Takođe na šetalištu Kralja Nikole ispred galerije “Velimir A. Leković” upriličene su edukativne radionice za djecu u okviru kojih je održan kviz “Simboli EU” ali i igra povezivanja objekata iz 27 zemalja članica EU kroz koje su najmlađi zajedno sa roditeljima dodatno upoznali druge države Evrope i njihove kulture. Nakon toga održana je likovna radionica i tom prilikom oslikavane su zastave EU i Opštine Bar nakon čega sus vim učesnicima podijeljeni pokloni. Okupljene učenike pozdravili su potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović i Miloš Marković direktor direktorata u Ministarstvu evropskih poslova.

.

U sklopu serije događaja kojim se slavi evropska kultura i zajedništvo Crne Gore i EU, 13. maja biće upriličen “Koncert filmske muzike” u produkciji JU “Crnogorska kinoteka”, u partnerstvu sa JU “Kulturni centar Bar”. Koncert će se održati u sali Doma kulture sa početkom u 20h.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR