26 °

max 27 ° / min 17 °

Nedjelja

16.06.

27° / 17°

Ponedjeljak

17.06.

29° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

32° / 21°

Četvrtak

20.06.

34° / 23°

Petak

21.06.

32° / 20°

Subota

22.06.

33° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo o govoru Mirjačića: Školski odbor da ispita djelovanje direktora i utvrdi njegovu odgovornost

Društvo

Comments 13

Ministarstvo o govoru Mirjačića: Školski odbor da ispita djelovanje direktora i utvrdi njegovu odgovornost

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija najoštrije osuđuje javni nastup Milutina Mirjačića, direktora JU OŠ “Bajo Pivljanin” Plužine, na jučerašnjem skupu u Podgorici.

"Ministarstvo podržava slobodu izražavanja, ali ne i zloupotrebu tog prava. Ovakav neprimjereni javni nastup je suprotan zakonskim normama i nespojiv je sa nosiocima javnih funkcija u obrazovno - vaspitnim ustanovama. Za očekivati je da neko ko je izabran po zakonima Crne Gore, poštuje državu i njen ustavni poredak.

Zato će MPNI će inicirati da Školski odbor JU OŠ “Bajo Pivljanin” ispita djelovanje direktora i u okviru svojih nadležnosti, utvrdi njegovu odgovornost", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju javnost da su naimenovanja i razrješenja direktora obrazovno-vaspitnih institucija važećom zakonskom regulativom u nadležnosti školskih odbora, te Ministarstvo nema mogućnost direktnog ispitivanja njihove odgovornosti.

"Ovom prilikom apelujemo na sve zaposlene u prosvjeti da se uzdrže od aktivnosti i radnji koje za posljedicu mogu imati stvaranje podjela u društvu, narušavanje ugleda države i funkcionisanje njenog pravnog sistema.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ostaje posvećeno svom cilju, unapređenju kvaliteta obrazovanja i stvaranju kvalitetnijeg obrazovnog sistema koji mora ostati imun na političke i sve druge uticaje u kojem će prosvjetni radnici svojim djelovanjem biti primjer učenicima i van učionica", zaključuje se u saopštenju.

Mirjačić je sinoć na skupu protivnika priznavanja Rezolucije o genocidu u Srbrenici poručio da za njega Crna Gora nije država, već republika.

Direktor je, uz to, saopštio da je referendum, čiju osamnaestu godišnjicu Crna Gora i danas slavi, bio najveća pljačka.

Odjeven u prikladnu majicu s amblemom Rusije, Mirjačić je poželio novi referendum u Crnoj Gori.

Društvo

Ko nam sve (pre)vaspitava đecu

22.05.2024. 21:54

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Mira

Ovo ne može biti sloboda izražavanja prosvjetnog radnika, koji uči i vaspitava djecu da ne vole svoju državu.Ovaj treba da ostane bez posla koji nazalost obavlja ,i neka se bavi necim drugim .

ćuskija

Nebi loše bilo da uzme u razmatranje ovaj slučaj i mjesna zajednica ima tune dosta materijala.

sičija

Gospođo, direktor bilo koje škole, pogotovu državne i sekularne, ne podnosi izvještaj o svom stručnom radu i uspjehu škole školskom odboru već Vama, Ministarstvu. Školski odbori nijesu stručni, pedagoški, pravni odbori, i nemaju kompetencije da ocijene ni menadžment ni nastavnike. Gasite to!