22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CGO: Poslije 4 godine, Sudski savjet konačno utvrdio da je sudija Klikovac prekršio Etički kodeks

Društvo

Comments 0

CGO: Poslije 4 godine, Sudski savjet konačno utvrdio da je sudija Klikovac prekršio Etički kodeks

Autor: Antena M

  • Viber

Četiri godine bilo je potrebno Komisiji za etički kodeks Sudskog savjeta da odluči po inicijativi Centra za građansko obrazovanje i utvrdi povredu čl. 7 Etičkog kodeksa sudije od strane Srđana Klikovca, sadašnjeg predsjednika Osnovnog suda u Kotoru, koji možda ne bi ni napredovao da je Sudski savjet ažurno i neselektivno radio svoj posao, saopšteno je iz CGO.

"Podsjećanja radi, u vrijeme podnošenja CGO inicijative, Klikovac je bio sudija Upravnog suda, a slao je prijetnje i uvrede primitivnog sadržaja nastavniku razredne nastave u OŠ "Branko Božović“ u Podgorici Mitru Magovčeviću, koji je u više navrata javno iznosio sumnje u validnost diplome Gordane Klikovac, bivše supruge ovog sudije i koja je bila Magovčeviću protivkandidat za izbor direktora škole u kojoj oboje rade. Taj konflikt je doveo i do prekršajnog postupka, pri čemu je i tada utvrđeno da je Klikovac povrijedio odredbe Etičkog kodeksa sudija, pokušavajući da vrši uticaj na postupajućeg sudiju u tom predmetu u kojem je bio jedan od okrivljenih.

Ovakvo sudijsko ponašanje nedostojno je sudijske funkcije, što povlači i potrebu ozbiljnog sagledavanja pozicije ovog sudije. Dodatno, brine i selektivnost u radu Sudskog savjeta koji po određenim prijavama postupa brzo, a druge drži godinama u fioci", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR