11 °

max 11 ° / min 10 °

Subota

27.11.

11° / 10°

Nedjelja

28.11.

11° / 9°

Ponedjeljak

29.11.

10° / 5°

Utorak

30.11.

6° / -1°

Srijeda

01.12.

6° / -1°

Četvrtak

02.12.

9° / 5°

Petak

03.12.

10° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rambo Amadeus ima predlog za borbu s požarima: Kupite ga, 700 puta jeftiniji od kanadera

Društvo

Comments 6

Rambo Amadeus ima predlog za borbu s požarima: Kupite ga, 700 puta jeftiniji od kanadera

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ovih dana svjedočimo katastrofalnim požarima koji su zahvatili veći dio Jadrana, od Hrvatske do Crne Gore. Stradanje ljudi, imovine, prirode izazvalo je brojne reakcije, a među onima koji su se oglasili nalazi se i Rambo Amadeus.

Poznati crnogorski kantautor rođen je u Kotoru pa je iz prve ruke mogao da upozna strahote vatrene stihije.

Uvijek originalan, ne samo u muzici, Antonije Pušić – Rambo Amadeus na svom Facebook profilu dao je prijedlog za borbu protiv požara. Ni manje ni više nego – vatrogasni brod!

"Košta 35.000 eura, sposoban je za gašenje požara do trećeg reda kuća uz obalu. Ima neprekidno snabdijevanje vode pumpama iz mora, vodeni topovi bacaju dosta daleko, može i da se razvuče kilometarsko crijevo pa da se dopre i mnogo više...", napisao je Rambo Amadeus i objasnio prednosti Fire Rescue plovila.

"Ovaj je 35.000 eura, vjerujem da bi svake godine spasio višestruko više nego što košta. Vjerujem da za cijenu kanadera, koji je 25 miliona eura, može da se nabavi neki koji ima tako jake pumpe da može mlaz da baci dovoljno daleko. Ideju mi je noćas dala Jennifer Bendayan, dok smo tugovali zbog požara", napisao je Rambo Amadeus.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Momčilo Radnjić

Ako ovako nastave požari neće nam trebati nikakvi avioni,kamioni ni brodovi jer nećemo imat više što da gasimo.Služba zaštite i spašavanja treba pod hitno korjenitu promjenu u vidu izrade generalne studije i plana ,a država da izdvaja značajna sredstva u ove namjene.

ZwijuK

Ma odlična ideja. Ovaj Brod je prijeko potreban Katunskoj Nahiji I Podgorici. Ma, kad smo Njegoša na vr' Lovćena izbačili, vala nam neće bit' teško cecat tu Lađu po Katunskoj Nahiji

foxic

Najbolje rješenje za CG je nabavka specijalizovanog helikoptera za gašenje požara iz vazduha zbog konfiguracije terena. Ovaj helikopter bi mogao biti višenamjenski i koristiti se za SAR akcije.Na ovaj način, za razliku od aviona, bi se mogla uzimati i voda sa rijeka, čime bi se brže reagovalo.