12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stanović ćutao o ubistvu, provjeravaju da li mu je otac pomogao

Društvo

Comments 0

Stanović ćutao o ubistvu, provjeravaju da li mu je otac pomogao

Izvor: Pobjeda/Analitika

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Arsenije Stanović (22) iz Kotora, osumnjičen da je 11. maja ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30), uhapšen je juče ujutro u Tirani nakon više od mjesec bjekstva i predat crnogorskim istražiteljima.

On je sinoć oko 18 sati priveden tužiocu, gdje se zadržao do 19 sati. Stanović je ćutao o zločinu koji mu je stavljen na teret, a za koji mu je zakonom zaprijećeno do 40 godina zatvora. Nakon saslušanja, Stanoviću je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

HAPŠENJE

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Stanović je odmah nakon ubistva Lašmanove ilegalno napustio zemlju, a provjerava se da li mu je otac Zoran Stanović u tome pomogao. Stanovićev otac, Zoran, je rukovodilac granične policije, ispostave Aerodrom Tivat - i smijenjen je četiri dana nakon pronalaska tijela Lašmanove.

Tada je saslušan u svojstvu svjedoka i tvrdio je da ne zna gdje mu je sin i da s njim nije u kontaktu. Mlađeg Stanovića koji se tereti za teško ubistvo, uhapsila je albanska policija na osnovu operativnih informacija crnogorskih kolega.

Prema nezvaničnim saznanjima, Stanović je u momentu hapšenja bio sa ocem Zoranom.

- Osumnjičenog A.S. su službenici albanske policije lišili su slobode u Tirani, nakon što su službenici crnogorske policije kolegama iz Albanije dali operativne informacije o saznanjima vezanim za lokaciju na kojoj se A.S. skrivao u toj državi - saopštili su iz policije.

Oni su podsjetili da su službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon intenzivnih policijsko - tužilačkih aktivnosti, u kratkom roku rasvijetlili teško ubistvo.

Aleksandar Stanović je u ranijem periodu bio u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa Lašmanovom. Kako se sumnja, on je 11. maja došao u njen stan u naselju Dobrota i ubio je. Iz policije je navedeno da je osumnjičeni žrtvu ubio na svirep način, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u glavu i tijelo i jak udarac mehaničkim oruđem u potiljak.

- Nakon što je, kako se sumnja, počinio krivično djelo, A. S. se udaljio i od toga dana je bio nedostupan i za njim se intenzivno tragalo – saopštili su iz policije.

Prema nezvaničnim saznanjima, Stanović je nakon zločina iz stana Lašmanove uzeo skupocjeni sat. Istražitelji su protiv Stanovića prikupili mnoštvo dokaza. Analiziran je telekomunikacioni saobraćaj, izuzeti su snimci sa video nadzora, saslušano je više osoba, pretreseni su objekti i vozila, a izuzeti su i određeni tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa krivičnim djelom.

VIŠE UBODA

Tijelo Lašmanove pronađeno je istog dana kad je ubijena, gdje se, sudeći prema tragovima borila sa osumnjičenim.

Inspektori su za zločin saznali kada su dobili poziv od njene prijateljice, koja ih je obavijestila da sumnja da joj se nešto dogodilo. Pokušala je da stupi u kontakt s njom, ali joj se nije javljala, pa je otišla do njenog stana.

Vatrogasci su razbili blindirana vrata, gdje su istražitelji zatekli jeziv prizor – glava joj je bila smrskana, a na tijelu je imala više ubodnih rana. Po stanu su bili tragovi krvi.

Lašmanova je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i radila kao konobarica. U kratkom roku ona je postala direktorica kompanije "Si trejd“, koja je prije tri godine kupila tivatski hotel „Mimoza“ i na tom mjestu je izgrađen hotelski kompleks „Perla“.

Lašmanova je bila i vlasnica salona ljepote „Fem fatale“ koji se nalazi u hotelu "Tre kane“ u Budvi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR