18 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pucnjava u BP: Bjelopoljcu određeno zadržavanje do 72 sata, na licu mjesta pronađeni pajseri i biber sprejevi

Izvor: Foto: Standard

Društvo

Comments 0

Pucnjava u BP: Bjelopoljcu određeno zadržavanje do 72 sata, na licu mjesta pronađeni pajseri i biber sprejevi

Izvor: kodex.me

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Novi detalji vatrenog okršaja!

Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću kojeg sumnjiče da je u ponedjeljak,13. avgusta oko 23 sata i 30 minuta, u vatrenom okršaju ubio Željka Pavkova (47) i teško ranio Ljubomira Lazića(46), oba državljani Srbije, u naselju Potkrajci sinoć je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata, potvrdila je državna tužiteljka Nada Bugarin.

Ćatović je u pucnjavi lakše ranjen a ko je pucao na njega pokazaće istraga.

Nakon ukazane pomoći prebačen je u zgradu Centra bezbednosti Bijelo Polje i poslije davanja izjave predat Tužilaštvu. Uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posljedicom u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je kazao nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu Hasan Lukač na licu mjesta su zatečeni i izuzeti tragovi: čaure, neispaljeni projektili, dva pištolja, jedan kalibra 7,65mm sa prigušivačem koji je pronađen pored Pavkova, a takođe je od osumnjičenog Ćatovića oduzet pištolj kalibra 7,65mm.

Kako portal Kodex saznaje iz izvora bliskih istrazi, na licu mjesta su pronađeni i pajseri i biber sprejevi.

Branilac Ćatovića Drago Konatar je sinoć u izjavi za taj portal potvrdio da je njegov klijent tužiteljki Bugarin ispričao da sumnja da je nad njim korišćeno neko omamljuće sredstvo.

“Mnogih detalja se ne sjeća zbog tjelesne povrede, ali i zato što je prema njemu upotrijebljeno neko omamljujuće sredstvo”, kazao je Konatar.

Ćatović kasno sinoć saslušan u Višem državnom tužilaštvu

Ćatović je ispričao da je bio meta napada više od dvije osobe koje, kako je kazao tužiocu nije poznavao i sa njima nikada nije imao kontakt.

“On je tri lica primijetio. U momentu dok je zaključavao automobil čuo je šum prilaska s leđa jednog lica, okrenuo se i u neposrednoj blizini od par metara vidio je nešto kao maglu nakon čega je počeo da gubi vid, udara tijelom od automobil i kuću s namjerom da pobjegne", rekao je Ćatovićev branilac.

Osumnjičeni je kazao i da se ne sjeća u kojem trenutku je smrtonosne hice ispalio u Pavkova i pucao u pravcu Lazića koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Konatar je sinoć kazao i da Ćatović nije mogao da pruži opis napadača. To je kontradiktorno u odnosu na njegov iskaz da ih ne poznaje i da nikad nijesu bili u kontaktu.

Ćatovića terete i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema riječima njegovog branioca, Ćatović je kobne noći kod sebe imao pištolj koji je povremeno nosio i dodao da je njegov klijent primijenio nužnu odbranu.

Iz Uprave policije juče su saopštili da su državljani Srbije ušli ilegalno u zemlju s namjerom da Bjelopoljca liše života.

"Dosadašnje policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Ž.P. (47) iz Srbobrana, državljanin Republike Srbije, i Lj.L. (46) iz Zemuna, takođe državljanin Republike Srbije, ilegalno ušli u Crnu Goru i došli do mjesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gdje živi E.Ć. u namjeri da ga liše života.U blizini kuće E.Ć, došlo je do, naime, kako se sumnja, upotrebe vatrenog oružja između Ž.P. i Lj.L. sa jedne i E.Ć. sa druge strane u kojoj je E.Ć. lišio života Ž.P. i zadao povredu Lj.L. dok je E.Ć. takođe zadobio povredu", saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR