16 °

max 16 ° / min 8 °

Subota

04.04.

16° / 8°

Nedjelja

05.04.

18° / 12°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 9°

Utorak

07.04.

20° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 6°

Četvrtak

09.04.

21° / 6°

Petak

10.04.

22° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Optužnica u predmetu Jadran poslije 1. decembra

Hronika

Comments 0

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Optužnica u predmetu Jadran poslije 1. decembra

Optužnica protiv okrivljenih koji su sredinom aprila pokušali prošvercovati 60 kilograma kokaina školskim brodom ,,Jadran“ u istanbulsku luku u Turskoj neće biti podignuta još dva mjeseca.

Naime, Vrhovni sud dao je Specijalnom tužilaštvu rok do 1. decembra da okonča istragu u odnosu na Vojina Stupara, jednog od okrivljenih u ovom predmetu koji se nalazi u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

U odluci o produženju pritvora Stuparu, Vrhovni sud navodi da je u daljem toku postupka potrebno sprovesti vještačenje telekomunikacione struke, na okolnost obavljenih komunikacija putem većeg broja telefonskih aparata, što zahtijeva obimniju analizu.

Kada je u pitanju pritvorski osnov opasnost od bjekstva, Vrhovni sud navodi da je Stupar, strani državljanin bez prijavljenog boravišta u Crnoj Gori.

HAPŠENJE

Stupar koji slovi za jednog od čelnih ljudi kavačkog klana, uhapšen je početkom jula zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljenog držanja oružja i šverc kokaina koji je zaplijenjen na brodu ,,Jadran“ u Tivtu. 

Neposredno nakon otkrića i zapljene kokaina na ,,Jadranu“ policija je uhapsila podoficira Vojske Crne Gore Duška Radenovića, Radomira Osmajića iz Tivta i starijeg vodnika Miloša Kulića. 

Za vođe ove kriminalne grupe Specijalno tužilaštvo je označilo Vladimira Račića i Dejana Rovčanina koji su u bjekstvu, a Radenovića i Osmajića za članove, dok je Kulić dobio status svjedoka saradnika.

Tokom istrage istražitelji su na osnovu materijalnih dokaza došli do sumnje da je kao član ove kriminalne organizacije i Vojin Stupar učestvovao u organizaciji transporta 60 kilograma kokaina i oružja u Tursku.

Naime, osnovana sumnja da je Stupar izvršio krivična djela koja mu stavljaju na teret proizašla je iz izvještaja o DNK vještačenju Forenzičkog centra u Danilovgradu od 14. juna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR