11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Suđenje Mugoši: Advokat traži novo vještačenje; Tužiteljka: Nema potrebe za tim

Izvor: Sa ranijeg ročišta

Hronika

Comments 0

Suđenje Mugoši: Advokat traži novo vještačenje; Tužiteljka: Nema potrebe za tim

Izvor: Mina business

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nastavak suđenja bivšem gradonačelniku Podgorice, Miomiru Mugoši u slučaju Carine zakazano je za 14. novembar, do kada bi specijalno Vijeće Višeg suda trebalo da odluči o prijedlogu odbrane za novo vještačenje.

Advokat Mitar Mugoša tražio je na današnjem ročištu da Sud provede novo vještačenje, koje bi obavio Institut za vještačenje, kako bi se izjasnio o tržišnoj cijeni jednog metra kvadratnog zemljišta u vrijeme zaključenja pravnog posla 2011. godine.

„Tražimo i da Sud obavi uvid u spise predmeta Tužilaštva, koji se nalazi u spisima predmeta Suda i kojima je nadležno Tužilaštvo donosilo svoje odluke i utvrđivalo činjenice upravo na onom što je predmet ove optužnice“, rekao je Mitar Mugoša.

On je naveo i da odbrana traži da se obavi uvid u izvještaj Komisije Glavnog grada kojim je utvrđena eventualna povreda neke procedure ili šteta koja je nastupila za Glavni grad zbog tog pravnog posla.

Predsjednica specijalnog Vijeća sudija Vesna Pean kazala je da će Vijeće razmotriti prijedloge i naknadno odlučiti o njima.

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević rekla je da se protivi prijedlogu za novo vještačenje, jer smatra da su vještaci koji su obavili vještačenje u potpunosti odgovorili svom zadatku.

„Vještačenje je obavljeno u skladu sa strukom i naukom i nema protivrječnosti“, dodala je Jovićević.

Ona se, takođe, protivi prijedlogu da se obavi uvid u izvještaj skupštinske Komisije Glavnog grada, jer nije u njenoj nadležnosti da procjenjuje zakonitost određenog posla, dok se ne protivi prijedlogu da se obavi uvid u spise Tužilaštva.

Na ročištu je nastavljen i dokazni postupak, na kojem je vještak geodetske struke Lazar Vukadinović ostao u svemu pri svom nalazu.

Miomira Mugošu terete da je zloupotrebom službenog položaja u slučaju Carine oštetio gradski budžet 6,7 miliona eura. Njega terete da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalnog parlamenta omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom aerodromu po cijeni od 165 eura po kvadratu.

Istraga protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. godine u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR