30 °

max 36 ° / min 21 °

Petak

10.07.

36° / 21°

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

31° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 19°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VDT tražio skidanje imuniteta Medojeviću, proširena istraga protiv Stijepovića: Nalaze se u svesci Kneževića?

Hronika

Comments 1

Izvor: Prva

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

VDT tražio skidanje imuniteta Medojeviću, proširena istraga protiv Stijepovića: Nalaze se u svesci Kneževića?

Portal Standard izvijestio je da je Vrhovno državno tužilaštvo tražilo skidanje imuniteta poslaniku DF-a Nebojši Medojeviću, a da je protiv generalnog sekretara predsjednika države Slavoljuba Stijepovća proširena istraga.

Obojica se, prema pisanju Standarda, navodno nalaze u zeleno-crnoj sveci otkrivenoj prilikom pretresa sefa Duška Kneževića u kojoj su, navodno, svote koje je ovaj biznismen pod Interpolovom potjernicom isplaćivao mimo zakona.

Standard izvještava kako u notesu jasno piše koliko je novca Duško Knežević navodno dao Nebojši Medojeviću, a koliko Slavoljubu Stijepoviću. 

"Nije to koverta koja se pojavljuje…. Na onom snimku, koji je poznat javnosti, a ni onaj protiv kojeg je pokrenut postupak protiv Medojevića, to je sasvim jedan novi slučaj", kazao je Balša Knežević iz Standarda za Prvu. 

Kneževićev notes, navodno jedan je od ključnih dokaza kojim se razotkriva šema davanja novca i ilegalnog iznošenja para van Crne Gore.

O tome je prva, ranije tokom mjeseca, izvijestila Pobjeda. Zbog toga je VDT poslao zahtjev Parlamentu za skidanje imuniteta Medojeviću. 

"Ovaj slučaj je vezan, kako nam je rečeno iz pouzdanih izvora iz Skupštine za infomaciju, odnosno za neku zelenu-crnu knjigu Duška Kneževića, u kojima se Medojević i Stijepović pominju kao osobe kojima je odbjegli-kontroverzni biznismen davao novac", kazao je Knežević sa portala Standard.

Portal Standrad piše da je zbog toga, protiv generalnog sekretara predsjednika države Slavoljuba Stijepovća proširena istraga.

Prema svjedočenju Kneževićevog vozača Vlatka Rašovića pred SDT-om, kako je objavila Pobjeda, kešom su plaćane usluge „odabranim“ osobama, isplaćivan novac ljudima bliskim nekim političkim partijama, pozajmljivan određenim privrednicima ili jednostavno - poklanjan bez dodatnih objašnjenja.

Bilo je i tranši koje su samo bile zavedene pod inicijalima.

Nakon pisanja Standarda oglasio se Knežević, koji tvrdi da zeleno-crna sveska ne postoji, te da novac nije davao političarima iz opozicije, već onima iz vlasti. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

dezdemona

kako mu promace taj notes...pa ga zaboravi medju svim snimcima dokumentima ostavi ovo ovo postaje previse ocigledno