18 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

27.05.

23° / 15°

Četvrtak

28.05.

25° / 12°

Petak

29.05.

23° / 14°

Subota

30.05.

21° / 14°

Nedjelja

31.05.

19° / 15°

Ponedjeljak

01.06.

21° / 13°

Utorak

02.06.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Advokati DF: Presuda pravno nevaljana, sudu predata žalba na 300 strana

Hronika

Comments 2

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Advokati DF: Presuda pravno nevaljana, sudu predata žalba na 300 strana

Advokati lidera DF-a Milana Kneževića i Andrije Mandića, Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović kazali su danas na konferenciji za novinare da su predali žalbu na čak 300 strana na presudu za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.

"Da mi je neko pričao da ću da pišem žalbu na 300 stranica ne bih mu vjerovao ali to oslikava besmislenost ovog postupka kao i besmislenost presude. U žalbi postoji više od 15 povreda krivičnog prava", tvrdi Radosavljević.

Prvostepeni sud se, kako kaže, često pozivao na ZKP a on ga, tvrdi, poznaje bolje od njih. Dodaje i da je sud pogrešno tumačio ZKP. 

Taj način tumačenja ZKP-a je, kako kaže,bio potpuno naopak. Prvostepeni sud je ignorisao jednu od odluka apelacionog suda. 

"Ključni dokazi u ovom predmetu nijesu pravno valjani da se donese ovakva presuda. U presudi sud vrijeđa advokate", tvrdi on.

Odluka o izručenju Saše Sinđelića predstavlja vrstu hibridnog rata. 

Advokat je kazao da je Tužilaštvo je povjerovalo psihičkom bolesniku a ne onima kojima je trebalo.

"Zabrinjavajuća je činjenica zašto je prvostepeno vijeće maliciozno tumačilo službeni dokument. Ja sam sudu dostavio dokument u kom se vidi da Saša Sinđelić nije prešao granicu 27. decembra 2017. kako se to navodi", rekao je on.

Dodao je da je očigledno da je presuda zasnovana na iskazu jednog čovjeka.

"Činjenica je da se sud obračunava sa mojim branjenicima, kao članovima jedne političke partije obračunavaju lično. Ovu presudu sud formalno napisao", tvrdi Jovanović.

O statusu Branke Milić kazao je kako se nalazi u ambasadi Srbije te da se Crna Gora se ne usuđuje da traži izručenje.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Fahro

Kakva pompezna predstava odlazeceg teatra. Obicno se ovakve stvari iznose sa velikom dozom opreznosti pri cemu se daje do znanja da se sudstvo postuje. Narocito ova zadnja izjava kako CG nesmije da trazi izrucenje....Molim vas, ovakve izjave pale samo kod demokrata i ljudi sa IQ broja cipela.

Đoko Orlandić

Čuj ovoga id... Kaže da je dostavio dokument iz Moskve sa aerodroma. Pa Moskva je i organizator terorizma u CG. To je isto, kao da su se teroristi 11. septembra u NY pozvali na pismenu garanciju Bin Ladena-organizatora tog terorizma. Ovakvo stvore bez mozga još nije kročilo u CG.