15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 8°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rasvijetljeno ubistvo Jovana Klisića: Uhapšena jedna osoba, potraga za Stefanom Đukićem

Izvor: Foto: Pobjeda

Hronika

Comments 0

Rasvijetljeno ubistvo Jovana Klisića: Uhapšena jedna osoba, potraga za Stefanom Đukićem

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Policija traga za Stefanom Đukićem iz Podgorice zbog sumnje da je 1. novembra ispred restorana "Savoja“ u Baru ubio Jovana Klisića iz tog grada i ranio njegovog prijatelja i sugrađanina Velizara Gardaševića.

Kako je Pobjeda objavila sredinom novembra, istražitelji su identifikovali ubicu i prikupili mnoštvo tragova, ali ga nijesu locirali. Juče su lisice stavljene jednoj osobi za koju se sumnja da je dio kriminalne grupe koja je učestvovala u zločinu.

Pobjedi je nezvanično saopšteno da je uhapšen D. V. iz okoline Podgorice, za kojeg je, kao i za ostale članove ove kriminalne grupe, utvrđeno koju je imao ulogu. U ovom zločinu učestvovao je i brat Stefana Đukića, koji je, kako nam je nezvanično saopšteno, nedavno uhapšen. Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog policijskog odjeljenja juče su pretresli više stanova u Podgorici, Nikšiću i Baru, za koje su postojala saznanja da ih koriste članovi kriminalne grupe.

Organizovana grupa

Prema saznanjima Pobjede, istražitelji sumnjaju da je u ubistvu Klisića i ranjavanju Gardaševića učestvovalo više osoba, od kojih je još jedna pucala u žrtve.

Istražitelji su u zapaljenom autu koje su ubice ostavile u mjestu Bjeliši pronašli oružje - automatsku pušku i hekler, za koje se sumnja da su koristile ubice.

Detaljnom istragom utvrđeno je da se radi o obračunu kriminalnih klanova, a sumnja se da je upravo Gardašević bio meta.

Klisić je nedugo nakon ranjavanja podlegao povredama u barskoj bolnici, dok je Gardašević operisan. On je zadobio dvije prostrijelne rane u predjelu stomaka, jedan metak ga je pogodio u grudni koš, a jedan u nogu. Ubice su ispalile deset projektila, a pucano je iz automatske puške i heklera. Odmah nakon zločina, više od 20 osoba, koje su bliske klanu Alana Kožara i Jovana Đurovića, privedeno je na informativni razgovor, jer istražitelji od početka istrage sumnjaju da se radi o obračunu dva barska klana.

Istraga

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo početkom novembra donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Vuka Lakićevića, Hasipa Murića i Marka Vujadinovića, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Sumnja se da je Lakićević u avgustu maskiran i naoružan ušao u lokal ,,Savoja“, a da su mu Murić, Vujadinović, kao i još jedna osoba, koju policija traži, bili pomagači. Policija provjerava da li je Lakićević, koji je tada utrčao u taj ugostiteljski objekat, tražio Gardaševića, stalnog gosta lokala. Ubrzo nakon neuspjelog „posla“, potencijalni ubica i njegov pomagač ostavili su vozilo u tunelu, na putu preko Sutormana.

Lokal "Savoja“ bio je vlasništvo Armina Muše Osmanagića, koji je ubijen 16. septembra 2014. iz snajperske puške, a počinilac, niti naručioci do danas nijesu identifikovani. Klisić i Gardašević su, prema operativnim podacima bezbjednosnih službi, bili povezani sa osobama iz klana koji je predvodio sada pokojni Osmanagić i ta grupacija je godinama bila u sukobu sa klanom Luke Đurovića koji je 2013. poginuo u saobraćajnoj nesreći. Nakon njegove smrti ključni ljudi u toj grupaciji postali su Kožar i njegov brat Jovan Đurović.

Klisić je imao policijski dosje i privođen je više puta zbog raznih krivičnih djela, a krajem avgusta pušten je na slobodu iz zatvora u Spužu. Prije četiri godine mu je suđeno jer je ispalio projektile u bašti lokala "La Eskvina“, nekoliko minuta nakon što je ubijen njegov prijatelj Osmanagić. Klisić je, takođe, bio osumnjičen da je krajem jula 2012. sa Šćepanom Bujićem, Markom Gojčevićem, Nikolom Vujanovićem i Nikolom Vujovićem fizički nasrnuo na grupu turista ispred diskoteke u Sutomoru, ali ni tada nije bilo sudskog epiloga napada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR