3 °

max 8 ° / min 2 °

Petak

15.01.

8° / 2°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisana potjernica za Đukićem

Izvor: Foto: Pobjeda

Hronika

Comments 0

Izvor: Pobjeda

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Raspisana potjernica za Đukićem

Crnogorske vlasti raspisale su međunarodnu potjernicu protiv Podgoričanina Stefana Đukića (29) kojeg terete da je bio direktni izvršilac ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića – nezvanično saznaje Pobjeda.

Osim krivične istrage protiv njega se vodi i finansijska istraga u kojoj će biti provjereno porijeklo imovine Đukića.

Prema rezultatima iz istrage, Đukića terete da je 1. novembra iz vatrenog oružja ubio Klisića i teško ranio Gardaševića u Baru kao i da je dva i po mjeseca ranije ušao naoružan automatskom puškom u lokal "Savojo" da bi likvidirao Gardaševića.

Prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da je Đukić u oba slučaja bio određen da bude ključni čovjek u akciji likvidacije koja je prvi put bila bezuspješna, da bi svoj naum on ostvario 1. novembra kada je povredama podlegao Klisić, dok je Gardašević zadobio teške povrede, piše ovaj list. 

On je nakon zločina napustio Crnu Goru i policija intenzivno radi na njegovom lociranju.

U istrazi upada u lokal "Savojo" specijalni tim je osim Đukića identifikovao tri osobe – Vuka Lakićevića, Marka Vujadinovića, Hasipa Murića koje su, prema naredbi iz istrage, bile dio logističke podrške.

Đukić je nedostupan našim organima, dok se Lakićević, Vujadinović i Murić nalaze u pritvoru.

Prema informacijama Pobjede, u ovom slučaju uskoro će biti okončana istraga i podignuta optužnica. 

Tim koji je radio na ovom slučaju je već u prvim danima istrage došao da podataka da je Klisić ubijen u obračunu kriminalnih klanova. On je, prema policijskim evidencijama, bio blizak grupi pokojnog Armina Muše Osmanagića, koji je godinama bio u sukobu sa Lukom Đurovićem.

Klisić je imao podeblji policijski dosije i privođen je više puta zbog raznih krivičnih djela, a krajem avgusta pušten je na slobodu iz zatvora u Spužu.

Prije četiri godine mu je suđeno jer je ispalio projektile u bašti lokala "La Eskvina", nekoliko minuta nakon što je ubijen njegov prijatelj Armin Muša Osmanagić.

Sve su to bili inputi da istražitelji napadača traže u redovima klana na čijem je čelu bio Luka Đurović, nakon čije smrti u saobraćajnoj nesreći klan predvode njegov brat Jovan i Alan Kožar, piše ovaj dnevni list. 

Detaljne analize tragova, prvenstveno oružja – automatske puške i heklera u zapaljenom vozilu, kojim su ubica i pomagači pobjegli sa mjesta zločina pomogli su timu da dođe do materijalnih dokaza koji su razotkrili ulogu Stefana Đukića.

Vozilo „seat“ pronađeno je u Bjelišima iznad pruge.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR