27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krstović i dalje životno ugrožen

Izvor: Foto: Pobjeda

Hronika

Comments 0

Krstović i dalje životno ugrožen

Izvor: Dnevne novine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Automobil “golf 5”, koji je zapaljen na Kakarickoj gori, pola sata nakon pokušaja likvidacije Podgoričanina Igora Krstovića u Zeti, najvjerovatnije je ukraden, kao i tablice koje su bile na njemu, saznaju Dnevne novine. Krstović je i dalje u kritičnom stanju, zbog brojnih povreda koje su mu nanešene.

Detaljan plan napadača ukazuje istražiteljima da je pokušaj ubistva Krstovića planiran duže vrijeme, te da su za taj posao angažovani profesionalci.

Napadači su znali kad će Krstović tog dana krenuti iz kuće ka gradu, zbog čega je džip “nisan” u kojem je bila logistika napadača, više puta kružio ulicama oko njegove kuće i služio kao izvidnica dok su napadači strpljivo čekali da Krstović krene ka gradu.

Napadači su znali da Krstović neće brzo voziti jer, osim krivine, tu se nalazi i pružni prelaz. Kretali su se iza njega i u trenutku kada je usporio, pretekli su ga i ispalili nekoliko hitaca u njegovom pravcu. Sat vremena kasnije policija je dobila dojavu da je u blizini Centra za prevenciju i liječenje od narkomanije na Kakarickoj gori zapaljeno vozilo “golf 5” bijele boje u kojem je pronađeno oružje automatska puška M70, poznata kao kalašnjikov.

Prema evidenciji policije blizak je sa “škaljarskim klanom” i do sada je više puta hapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenašenje. On je privođen 2017. godine kada je policija prilikom pretresa njegove kuće oduzela 182.450 eura, dva mobilna telefona marke “Blackberry”, metalni boks, mačetu, dva noža na preklapanje, biber sprej, fasciklu sa više kupoprodajnih ugovora čiji su predmeti nepokretnosti, kao i dva putnička motorna vozila jedan marke “BMW X4” i drugi marke “Mini Cooper”.

Krstović je bio meta napada 21. marta 2006. godine kada je na njega Milan Grbavčević ispalio više hitaca. Incident se dogodio oko 22.30, u blizini kafe-bara “Diplomat” u centru Golubovaca, kada je Grbavčević nakon svađe, jednim hicem u leđa ubio Vladimira Ajkovića i ispalio nekoliko hitaca prema Krstoviću.

Nakon ubistva, Grbavčević je pobjegao, ali ga je policija pronašla i uhapsila narednog dana u napuštenoj kući u Zeti, piše u optužnici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR