11 °

max 16 ° / min 10 °

Subota

04.04.

16° / 10°

Nedjelja

05.04.

19° / 11°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 8°

Utorak

07.04.

20° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 6°

Četvrtak

09.04.

22° / 6°

Petak

10.04.

22° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osumnjičena potvrdila da je nožem ubola Vujadinovića

Hronika

Comments 0

Izvor: Pobjeda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Osumnjičena potvrdila da je nožem ubola Vujadinovića

Apelacioni sud produžio je pritvor Rožajki Raziji Dacić (42) osumnjičenoj da je u novembru prošle godine ubila osamnaestogodišnjeg Božidara Vujadinovića u ulazu zgrade u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Vijeće Apelacionog suda navelo je da je Dacić osnovano sumnjiva da je počinila krivično djelo ubistvo koje joj se stavlja na teret naredbom o sprovođenju istrage.

"Osnovana sumnja proizilazi iz prikupljenih dokaza sadržanih u spisima predmeta Višeg državnog tužilaštva, a naročito iz obdukcionog zapisnika iz kojeg proizilazi da je smrt B. V. nasilna i da su povrede nanesene šiljkom i oštricom jako zamahnutog mehaničkog oruđa. Takođe, osnovana sumnja proizilazi i iz odbrane R.D. date na zapisniku koja nije sporila da je došlo do svađe između nje i B.V. i da ga je ubola nožem u grudi, nakon čega je B.V. izašao ispred vrata gdje je pao" - piše u obrazloženju odluke.

Apelacioni sud je pojasnio da je prvostepeni sud pravilno cijenio sve okolnosti kada je Dacić pritvor produžio zbog opasnosti od bjekstva.

"Prvostepeni sud je cijenio težinu krivičnog djela koje joj se stavlja na teret i visinu zatvorske kazne na koju eventualno može biti osuđena u konkretnom slučaju i činjenicu da okrivljena R. D. ima porodične veze u inostranstvu - sestru u Njemačkoj od koje može tražiti - dobiti pomoć za slučaj bjekstva odnosno skrivanja" – navedeno je iz Apelacionog suda.

Dacić je od ranije poznata istražiteljima osuđivana je za ubistvo koje je počinila 1999. godine Ona je 2000. godine pravosnažno osuđena na osam godina robije jer je izazvala požar u kom su stradale njena jednomjesečna ćerka i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž. L. To djelo je kvalifikovano kao teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR