18 °

max 20 ° / min 7 °

Ponedjeljak

30.03.

20° / 7°

Utorak

31.03.

16° / 9°

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

12° / 0°

Petak

03.04.

14° / 3°

Subota

04.04.

15° / 8°

Nedjelja

05.04.

17° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akcija "Mobilni telefon", sankcionisana 223 vozača

Izvor: Foto: Antena M

Hronika

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Akcija "Mobilni telefon", sankcionisana 223 vozača

Analizirajući počinjene prekršaje kao i uzroke saobraćajnih nezgoda, službenici saobraćajne policije su utvrdili da je značajan broj ovih nezgoda u prethodnom periodu prouzrokovan od vozača koji su tokom upravljanja vozilom koristili mobilni telefon, saopštila je Uprava policije. 

Pored svakodnevnih preventivnih i planskih aktivnosti koje realizuju, službenici saobraćajne policije su u okviru pojačane kontrole saobraćaja, 19. februara sproveli akciju "Mobilni telefon" kada su u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima registrovali i sankcionisali 223 vozača koji su koristili mobilni telefon dok su upravljali vozilom. 

"Koristimo priliku da podsjetimo vozače da je izmjenama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje su stupile na snagu prije nekoliko dana propisano da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu bez korišćenja ruku – “handsfree”.

Još jednom apelujemo na vozače da tokom vožnje ne koriste mobilni telefon ili da to čine na bezbjedan, propisan i zakonom dozvoljen način, upotrebom “handsfree” opreme. 

Svakim drugim postupkom i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju. 

Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju čineći sve iz svoje nadležnosti kako bi doprinijeli smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon", navodi se u saopštenju. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR