15 °

max 20 ° / min 7 °

Ponedjeljak

30.03.

20° / 7°

Utorak

31.03.

16° / 9°

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

12° / 0°

Petak

03.04.

14° / 3°

Subota

04.04.

15° / 8°

Nedjelja

05.04.

17° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na GP Kula presječeno krijumčarenje heroina, uhapšene dvije osobe

Izvor: Foto: Twitter

Hronika

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Na GP Kula presječeno krijumčarenje heroina, uhapšene dvije osobe

Višemjesečnom zajedničkom aktivnošću Uprave policije i policije Sjeverne Makedonije na GP Kula presječen je kanal krijumčarenja heroina – zaplijenjeno je oko 12 kilograma heroina, saopšteno je iz Uprave policije.

"Nakon višemjesečnih aktivnosti Službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge i Sektora granične policije, danas je realizovana policijska akcija koja je planirana i vođena kroz međunarodnu razmjenu podataka sa partnerskom službom policije Sjeverne Republike Makedonije a koja je rezultirala presijecanjem kanala krijumčarenja heroina i zapljenom 12 kilograma ove opojne droge.

Na ulazu u Crnu Goru, na Graničnom prelazu Kula, od službenika granične polcije kontrolisano je vozilo marke Hyndai, makedonskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.A (28) iz Skoplja dok se na mjestu suvozača nalazila I.S. (23) takođe iz Skoplja.

Detaljnim pregledom vozila, u dobro skrivenom, specijalno izrađenom bunkeru, smještenom iza zadnjih štop svjetala vozila, pronađena su 24 pakovanja sa ukupnom količinom od oko 12 kilograma opojne droge heroin", navode u saopštenju.

U aktivnosti na Graničnom prelazu Kula učestvovali su i službenici Uprave carina.

Ovom policijskom akcijom presječen je krijumčarski kanal, kojim je, iz pravca Republike Sjeverne Makedonije, heroin sa Kosova, preko teritorije Crne Gore, trafikovan ka zemljama Zapadne Evrope, a koji je, kako se sumnja, u ovom konkretnom slučaju namijenjen krijumčarenju prema Italiji, dodaju iz policije. 

"U skladu sa koordiniranim aktivnostima, u Sjevernoj Makedoniji su u toku pretresi na više lokacija. Radi se na identifikovanju, lociranju i procesuiranju ostalih učesnika koji su, kako se sumnja, umiješani u organizovano krijumčarenje heroina ovom rutom.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilšatvu u Bijelom Polju. A.A. i I.S. su lišeni slobode u Crnoj Gori i oni će biti uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova policijska akcija je još jedan primjer odlične međunarodne saradnje koju Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije sprovodi sa brojnim partnerskim službama, ali i izuzetne saradnje sa svim ostalim organizacionim jedinicama Uprave policije, koje su zajedničkim djelovanjem uspjele da na krijumčarskoj ruti, presijeku još jedan kanal korišten za krijumčarenje velikih količina droge", zaključuju iz UP. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR