15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Miloševića Tužilaštvo tereti da je kupio automobil iz kojeg je ubijen Đuričković

Hronika

Comments 0

Miloševića Tužilaštvo tereti da je kupio automobil iz kojeg je ubijen Đuričković

Izvor: Dnevne novine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Po izlasku iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Mario Milošević juče je odmah uhapšen zbog saučesništva u ubistvu Radomira Đuričkovića, zbog čega je odmah sproveden na saslušanje u Više državno tužilaštvo.

On je, prema riječima njegovog advokata Damira Lekića, pred Višim državnim tužiocem Željkom Tomkovićem ponovio iskaz koji je dao 10. decembra prošle godine.

Advokat oštećenog pojasnio je da je Milošević juče uhapšen zbog saučesništva u ubistvu Radomira Đuričkovića, te da je u bjekstvu bio zbog nedozvoljenog držanja oružja, za šta je osuđen na pet mjeseci zatvora.

“To je bio isključiv razlog njegovog bjekstva. Državni tužilac naložio je da se Milošević uhapsi po izlasku iz UIKS-a. On se u ovom krivičnom djelu ne tereti kao direktan izvršilac, već kao saizvršilac tako što je kupio vozilo iz kojeg je izvršeno ubistvo. Na dvije novčanice od po 500 eura i jednu od 200 nađen je i njegov DNK i to je razlog zašto se i ovaj postupak pored svih ostalih dokaza vodi protiv njega”, pojasnio je Lekić.

Milošević je uhapšen na Kosovu 18. jula 2018. po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog više krivičnih djela i ubistva.

Ekstradicija Miloševića tražena je i zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića, koje se dogodilo 11. oktobra 2016. na Cetinju.

Osim njega, za učestvovanje u ubistvu Đuričkovića sumnjiče se i Igor Mašanović i Vukota Vujačić, koji su takođe uhapšeni na Kosovu i čije izručenje će se sprovesti po okončanju postupka koji se vodi protiv njih u toj zemlji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR