24 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zašto je Soraja dobila tako blagu kaznu

Hronika

Comments 1

Zašto je Soraja dobila tako blagu kaznu

Izvor: Dnevne novine

Autor: Antena M

  • Viber

Zahvaljujući primjeni insituta odlaganja krivičnog gonjenja, Baranka Soraja Vučelić Masoni (33) i Podgoričanka M.M. (32) kažnjene su samo po 500 eura zbog dva krivična djela koje su počinile kršenjem mjera Ministarstva zdravlja - zabranu međugradskog saobraćaja i zabranu okupljanja u objektima.

Kako pišu Dnevne novine, ostaje nejasno zašto se institut odlaganja krivičnog gonjenja ne primjenjuje kod svih lica koja krše mjere NKT, već samo kod pojedinih.

Iz ODT Pljevlja su kazali Dnevnim novinama da je Zakonikom o krivičnom postupku predviđen institut odlaganja krivičnog gonjenja čijom primjenom državni tužilac može odložiti krivično gonjenje za krivična djela za koja je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, te da se u konkretnom slučaju radi o procesuiranju krivičnog djela.

- Napominjeno da tužilaštvo u svakom predmetu pojedinačno cijeni sve okolnosti slučaja i na osnovu njih donosi konačnu odluku kao i odluke o eventualnom zadržavanju ili predlaganju pritvora - kazali su iz pljevaljskog ODT.

Baranka i Podgoričanka su uhapšene prije nekoliko dana na Žabljaku.

"Postupajući po operativnim informacijama policija je izvršila kontrolu jedne vikendice u naselju Borje u kojoj su zatečene dvije ženske osobe, S.M. i M.M. a koje nijesu posjedovale potvrde o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja. Osim kršenja mjere zabrane međugradskog saobraćaja, one su prekršile i zabranu okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. S.M. i M.M. su lišene slobode i uz krivičnu prijavu sprovedene državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima", naveli su tada iz policije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Misko

Moze se zakljuciti koliko je tuzilastvo korumpirano i da je kriminal odavno usao u sve pore zivota u Crnoj Gori.Ovo je nevjerovatno,ali na zalost istinito!