13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zviceru se bore za život, potraga za napadačima

Hronika

Comments 0

Zviceru se bore za život, potraga za napadačima

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Kotoranin Radoje Zvicer (37) koji, prema procjenama bezbjednosnih službi, slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana, teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u centru Kijeva, nešto poslije 18 sati.

U Zvicera je ispaljeno više metaka, sinoć je hitno operisan u kijevskoj bolnici i život mu je u opasnosti.

Crnogorski istražitelji od kolega iz Kijeva sinoć nijesu dobili više detalja o crnogorskom državljaninu, koji se obreo van naših granica u jeku obračuna škaljarskog i kavačkog klana, piše Pobjeda.

Kako prenose ukrajinski mediji, napad se dogodio u ulici Dragomirova 10, u elitnom dijelu Kijeva, a objavljen je i snimak sa nadzornih kamera na kojim se vide dvojica muškaraca koji izlaze iz vozila „mercedes-smart“, nakon čega ga pale i bježe. Tom prilikom jednog od napadača je zahvatio plamen.

Društvo

Radoje Zvicer teško ranjen u Kijevu

26.05.2020. 20:52

Prema procjenama kijevskih istražitelja, jedan od napadača je star između 30 i 45 godina, visok između 180 i 185 centimetara i tamnokos, a u trenutku pucnjave na sebi je imao bijelu trenerku i crne patike. Drugi napadač je star između 35 i 40 godina, mršave građe, visok između 175 i 180 centimetara, a na sebi je imao crnu trenerku, zeleni sportski šešir i bijelu medicinsku masku.

Odjeljenje za komunikaciju kijevske policije pojasnilo je da su u 18.20 sati dobili informaciju o pucnjavi u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

"U kijevskom okrugu Pečersk nepoznate osobe su pucale na muškarca i pobjegle automobilom koji su zatim zapalili. Povrijeđeni je hospitalizovan",  saopštila je ukrajinska policija.

Kako je nezvanično saopšteno Pobjedi iz crnogorske policije, radi se o nastavku obračuna dva kriminalna klana iz Kotora, koja se godinama bore za prevlast u preuzimanju poslova u švercu narkotika. Obje grupe poznate su po zastrašivanju, iznudama, zelenaštvu, ali im je primarni posao šverc kokaina iz Južne Amerike.

Prema operativnim podacima crnogorskih istražitelja, Zvicer se već duže vrijeme ne nalazi na teritoriji Crne Gore. Zemlju je napustio u vrijeme krvavog rata dva zaraćena klana, u kojem je život izgubilo više desetina osoba iz nekoliko crnogorskih gradova.

Istražitelji Zviceru nijesu ušli u trag jer, kako su nezvanično kazali, nije bilo dokaza za njegovo učešće u kriminalnim radnjama. Iako se govorilo da je vođa kavačkog klana, zvanično, za Zvicerom nije raspisana potjernica.

Njegovo ime sa fotografijom našlo se i na petnaestominutnom snimku koji je objavljen na Jutjubu u decembru 2017. godine, kojim je "raskrinkano" djelovanje ove kriminalne organizacije.

Otkriveni su detalji koji se odnose na „poslovne poduhvate“ ovog klana, kao i imena država u kojima djeluju i lažni identiteti koje koriste.

Nezvanično, "glavni" čovjek prošao je bez optužbi, iako se sumnjalo da drži sve konce u rukama. Istražitelji su nedavno kazali da će zbog sumnje da posjeduje enormno velike količine nekretnina pokrenuti i finansijsku istragu, ali nijesu poznati rezultati njihovog rada.

Izvjesno je da se radi o dvije moćne grupe koje polako počinju da gube i vođe. Njihove adrese možda nijesu poznate istražiteljima, ali su očito dostupne egzekutorima. Tako su u Atini 19. januara ubijeni vođa škaljarskog klana Igor Dedović (43) i njegova desna ruka Podgoričanin Stevan Stamatović u punom restoranu pred suprugama i djecom.

Četiri godine ranije pucano je na ženu Radoja Zvicera, Tamaru Zvicer, dok je bila sa djetetom. Metak je pogodio automobile, ali oni nijesu povrijeđeni. Nakon tri godine za ovaj napad podnijeta je prijava protiv Jovana Vukotića, ali je on negirao bilo kakvu vezu sa tim događajem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR