6 °

max 6 ° / min -2 °

Ponedjeljak

18.01.

6° / -2°

Utorak

19.01.

6° / -1°

Srijeda

20.01.

7° / 2°

Četvrtak

21.01.

10° / 6°

Petak

22.01.

12° / 10°

Subota

23.01.

11° / 10°

Nedjelja

24.01.

10° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Inspektora za privredni kriminal sumnjiče da je prikrivao šverc cigareta

Hronika

Comments 0

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Inspektora za privredni kriminal sumnjiče da je prikrivao šverc cigareta

Protiv inspektora za privredni kriminal Sima Lukačevića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je osumnjičenom za šverc cigareta omogućio da iznese više boksova ilegalne robe i tako prikrije krivično djelo.

Pobjedi je potvrđeno da je protiv ovog službenika podnijeta krivična prijava.

U odgovorima policije navodi se da je krivična prijava podnijeta 30. septembra nakon što su prikupljeni dokazi protiv Lukačevića.

Službenici Centra bezbjednosti su, sprovodeći aktivnosti protiv suzbijanja nelegalne trgovine akciznom robom u Ulici bratstva i jedinsta u blizini poslovnog centra ,,Gintaš", 1. juna zaustavili “reno senik”, reg oznaka PG GG 074, vlasništvo lvice Zlatičanina iz Podgorice u kojem su zatekli više komada boksova raznih cigareta, spremnih za uličnu prodaju.

Kako je pojašnjeno iz policije, službenik SKP za suzbijanje privrednog kriminalileta omogućio je da se iz vozila ranije iznese veći dio boksova raznih vrsta cigareta.

Navodi se da se radi o više osoba i da Lukačević nije obezbijedio lice mjesta na adekvatan način i tako onemogućio izuzimanje dokaza za vođenje krivičnog postupka u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

- U cilju potpunog rasvjetljavanja događaja i utvrdivanja okolnosti, pod kojim su cigarete iznesene iz vozila, službenici Centra bezbjednosti Podgorica, u konsultaciji i po nalogu postupajućeg osnovnog državnog tužioca u Podgorici, preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te u pravcu prikupljanja dokaza izuzeli video zapise sa objekta “TC Gintaš", kao i identifkovali pet lica koja su iznosila cigarete iz predmetnog vozila – pojašnjeno je u odgovorima policije.

Nakon prikupljenih činjenica i dokaza, isti su dostavljeni postupajućem državnom tužiocu, koji je naložio, nakon uvida u video zapis, da se dana 30. septembra, protiv policijskog službenika Sima Lukačevića podnese krivična prijava zbog postojana osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416, stav I KZ CG, a protiv lica Vladimira Brajovića, Zdravka Brajovića, Ljuba Krstovića, Nedeljka Brajovića i Julke Popović, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo - sprečavanje dokazivanja iz člana 390 stav 2, a u vezi člana 23 stav 2 KZ C'Ci.

Iz policije dodaju da će protiv Lukačevića biti pokrenut i disciplinski postupak, napominjući da su odlučni da se obračunaju sa pojedincima koji krše zakon, pa i u sopstvenim redovima.

Prije nekoliko dana, podnijeta je krivična prijava i protiv inspektora Sektora za borbu protiv droge Ivana Cvijovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita.

Cvijovića terete da je od bezbjednosno interesantne osobe, koja se nalazi pod istragom, pokušao da uzme novac, obećavši mu da će mu pomoći u slučaju koji je pokrenut protiv njega.

Sumnja se i da je odavao službene informacije i na taj način opstruirao rad kolega.

Osim ovih slučajeva, policija je nedavno procesuirala i službenika UIKS-a Ivana Brnovića, koji je duže vrijeme prenosio informacije za osobe iz kavačke grupe. On se tereti za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Brnović je ponudio jemstvo od 174.000 eura i čeka odluku suda o ukidanju pritvora.

Zbog saradnje sa članovima kriminalnih grupa u septembru 2016. godine uhapšen je pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić. On se tereti da je odavao službene informacije članovima kavačkog klana. Osim Samardžića uhapšeno je više osoba, među kojima je i Slobodan Kašćelan, koji slovi za jednog od vođa ove kriminalne grupe.

Jedan od optuženih u ovom slučaju je ispričao uloge članova ove kriminalne grupe.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR