14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katnić Tužilaštvu Srbije: Grubo ste se umiješali u postupak za terorizam, dokaze ste predali Patruševu!

Hronika

Tag Video
Comments 6

Katnić Tužilaštvu Srbije: Grubo ste se umiješali u postupak za terorizam, dokaze ste predali Patruševu!

Autor: Antena M

  • Viber
Sinđelić pod kontrolom BIA odlazio u Rusiju

Povodom teksta i dokumenata koji su objavljeni na portalu borba.me, bez namjere da se upušta u polemike oko sadržaja objavljenog novinarskog komentara i sadržaja objavljenih službenih dokumenata, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, na uvid javnosti prezentuje odgovor Specijalnog tužilaštva na dopis Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije, kao i sve dokaze koji su prikupljeni u vezi postupanja državnih organa Republike Srbije, saopšteno je iz SDT-a.

Borba je objavila dokument prema kojem je navodno Paja Velimirović priznao da je po nalogu Katnića optužio Andriju Mandića i Milana Kneževića.

"Specijalno državno tužilaštvo predmetne dokaze već je dostavilo Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije na dalji postupak, zbog čega poslenike javne riječi, u cilju objektivnog informisanja javnosti u vezi daljih radnji upućujemo na to tužilaštvu.

Specijalno državno tužilaštvo, shodno svim međunarodnim i unutrašnjim propisima Crne Gore i Republike Srbije nalazi da su djelovi državnih organa Republike Srbije, svojim radnjama ostvarili bitna obilježja bića krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije, pa je na tom tužilaštvu da u predstojećem periodu preduzme radnje u pravcu otkrivanja izvršilaca krivičnih djela koji su izvršena u periodu od 2016. godine do danas", navedeno je u saopštenju Specijalnog Tužilaštva uz prilog dokaza koji su prikupljeni, kao i izjave Saše Sinđelića.

Katnić je optužio tužioca za organizovani kriminal Srbije Mladena Nenadića da se, ometajući dokazivanje, grubo umiješao u krivični predmet koji se vodi pred nadležnim državnim organima Crne Gore kao pokušaj terorizma.

"Vaš posljednji postupak uzimanja obavještenja u svojstvu građanina od pravnosnažno osuđenog Velimirović Mirka u krivičnom postupku 'terorizam u pokušaju' predstavlja presedan koji jasno pokazuje namjeru miješanja u krivični postupak koji se vodi pred nadležnim sudom druge države, i to u odnosu na ovaj postupak nije usamljeni slučaj. U konkretnom slučaju mogli ste da saslušate Velimirović Mirka na okolnosti postojanja osnova ili osnovane sumnje da je neko lice, uključujući i Glavnog specijalnog tužioca, izvršilo krivično djelo, ali nijestemogli prikupljati obavještenja na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja je ovo lice već pravnosnažno osuđeno. Ovo iz razloga jer je u vezi te krivično pravne stvari, o kojoj se Velimirović Mirko izjašnjavao pred Vašim zamjenikom Jovicom Jovanovićem, već sproveden izviđaj, istraga, sproveden je glavni pretres nakon kojeg je Viši sud u Podgorici donio prvostepenu presudu, a u toku je i postupak po žalbi pred Apelacionim sudom", odgovorio je Katnić Tužilaštvu Srbije.

Katnić, između ostalog, kazao i da je svjedok saradnik u tom procesu Saša Sinđelić bio pod mjerama tajnog nadzora koje je sprovodila Bezbjedonosno informativna agencija Republike Srbije (BIA), te je pod kontrolom te iste Agencije i odlazio u Rusiju gdje je došao do identiteta organizatora ove kriminalne organizacije.

Cijenim da ste se, ometajući dokazivanje, grubo umiješali u krivični predmet koji se vodi pred nadležnim državnim organima Crne Gore, a u kom predmetu je sproveden izviđaj kako u Crnoj Gori tako i u Republici Srbiji

"Sinđelić Saša je bio pod mjerama tajnog nadzora koje je sprovodila Bezbjedonosno informativna agencija Republike Srbije, te je pod kontrolom te iste Agencije i odlazio u Rusiju gdje je došao do identiteta organizatora ove kriminalne organizacije, a kasnije, opet u vrijeme trajanja mjera tajnog nadzora pod kontrolom službenika BIA-e pribavio i materijalne dokaze – biološki materijal koji potiče od organizatora ove kriminalne organizacije, a koji je izuzet iz hotelskih soba gdje su oni boravili, a radi se o agentima GRU-a, koje dokaze i posjedujete i koji sam ja lično vidio u Vašoj kancelariji u Vašem prisustvu. Takođe, podsjećam Vas da je preduzimanjem mjera tajnog nadzora od strane BIA Republike Srbije, sniman razgovor Sinđelić Saše sa agentima GRU-a u više navrata, a između ostalog i razgovor u kom agenti GRU-a naređuju Sinđeliću da likvidira Velimirović Mirka i tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića. Taj razgovor sam, takođe, preslušao u Vašoj kancelariji u Vašem prisustvu, kada ste i kazali da ćete ga dostavili, a opet nijeste ni to uradili.

Takođe, podsjećanja radi, zajedno smo preslušali i razgovor u kome se dogovara nabavka pušaka koje je trebalo prebaciti u Crnu Goru, a o čemu su Vas obavijestili državni organi Crne Gore.
 

Isto tako podsjećanja radi primjenom mjera tajnog nadzora koje ste preduzimali dokumentovani su i sastanci Sinđelić Saše sa agentima GRU-a na Kalemegdanu. Podsjećam Vas da su ove slike obišle čitav svijet i objavljene su u svim vodećim svjetskim medijima. Te snimke koji su pribavljeni na zakonit način primjenom mjera tajnog nadzora nijeste dostavili, ali ste ih zato, uključujući i presretnute razgovore predali Patruševu uz obećanje da ih nećete predati državnim organima Crne Gore", naveo je još Katnić u odgovoru Tužilaštvu Srbije, koji u cjelosti možete pročitati na sljedećem linku:

Odgovor Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića tužiocu za organizovani kriminal Mladenu Nenadiću pročitajte u prilogu.

Propratni akt odgovora GST-a pročitajte u prilogu

Dokumenta i dokazi nalaze se u prilogu

Izjava Saše Sinđelića od 22.06.2019. godine (nakon bjekstva iz Republike Srbije):

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

jovo J.

Gosodine Katniću. Vi ste dokazali: Crnogorci postoje."Junaku se često puta znade, Vedro nebo nasmijat grohotom. Hvala Vam na hrabrosti i istrajnosti.

Libero7

Svi u sluzbi da pokore crnu goru nece moci cetnici ,eviva montenegro