14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Optužnica protiv Đeljošaja: Osumnjičen za krivično djelo pozivanje na otpor

Hronika

Comments 5

Optužnica protiv Đeljošaja: Osumnjičen za krivično djelo pozivanje na otpor

Autor: Antena M

  • Viber

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, Osnovnom sudu u Podgorici, podnijelo optužni predlog protiv okrivljenog Nika Đeljošaja, predsjednika opštine Tuzi, za krivično djelo pozivanje na otpor, a protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije opštine Tuzi Redžepa Čunmuljaja i komunlanog policajca E.M, za krivično djelo pozivanje na otpor putem pomaganja, povodom događaja u Tuzima, od 24. i 25. februara ove godine, saopšteno je iz Tužilaštva.

"Okrivljenom Đeljošaju se stavlja na teret da je druge pozivao na otpor i neposlušnost prema zakonitoj odluci državnog organa i prema službenom licu u vršenju službene radnje, usljed čega je došlo do nesprovođenja zakonite odluke državnog organa, jer je, 24. februara, organizovao sastanak sa ugostiteljima iz Tuzi i pozvao ih da, suprotno naredbi Ministarstva zdravlja, kojom se određuje zabrana rada ugostiteljskih objekata, radi sprječavanja širenja i prenošenja novog koronavirusa, otvore svoje ugostiteljske objekte, što su ugostitelji sjutradan i učinili", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, okrivljene Redžepa Čunmuljaj i E.M. terete da su pomogli okrivljenom Đeljošaju, u izvršenju krivičnog djela, jer su, preko obje saobraćajne trake puta Podgorica - Tuzi, parkirali službena vozila Komunalne policije, blokirali saobraćaj i tako znatno otežali sprovođenje službenih radnji službenicima Uprave policije - Centar bezbjednosti Podgorica, koji su vršili kontrolu poštovanja naredbe Ministarstva zdravlja i koji su sprovođenje ugostitelja L.C, lišenog slobode za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, do Centra bezbjednosti morali da izvrše sporednim putem.

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, u saradnji sa Upravom policije - Centar bezbjednosti Podgorica, preduzelo krivično gonjenje i 16 ugostitelja iz Tuzi, koji su otvaranjem ugostiteljskih objekata, prekršili naredbu Ministrstva zdravlja, i dosad je, Osnovnom sudu u Podgorici, podnijelo optužne predloge protiv 10 okrivljenih lica, za krivčno djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, dok je, protiv šest lica, u toku izviđaj", zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Osnovni DT!??

Tuzani su bili u ptavu, sto su se suprotstavkli brutalnom i jednoumnim mjerama neznavenog i ,alosnog MZ koji rukovodi apostolica jbb! Ovaj sef policije sekulovic, je trenirao strogocu i dokazuje se dje ne treba! Tuzi, Cetinje...a dje si sade po sred parade spc dzomic parade!? Podrska Tuzima!

Jelena

Podrška Djeljosaju, optužnica podignuta zato što je Albanac.Svi smo mi Djeljosaj nas sunarodnik.

Ljiljana

Sramna optuznica. Svi smo Djeljosaj! Svi smo u OTPORU izdajnicima Crne Gore.