24 °

max 24 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

24° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bar: Begzić se predao policiji nakon pregovora

Hronika

Tag Video
Comments 21

Bar: Begzić se predao policiji nakon pregovora

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber
Završena drama u Baru!

Drama u Baru je završena, Edin Begzić se predao policiji.

kako je medijima kazao Veselin Tabaš, načelnik barske policije, preliminarni podaci pokazali su da nije imao pravi eksploziv, te da je uslov njegove predaje bio dogovaranje sastanka sa predstavnicima Vlade.

Ovim povodom se policija oglasila na Tviteru navodeći da je situacija u Baru pod kontrolom.

Podsjetimo, barska policija evakuisala je ranije danas ulicu Maršala Tita, ispred NLB banke zbog prijetnji 36-godišnjeg Edina Begzića da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Slučaj je prijavljen policiji jutros oko osam sati i od tada do 15 sati trajala je drama u Baru.

Nešto oko 14 sati na lice mjesta su stili i pripadnici Protivterorističke jedinice (PTJ).

Na licu mjesta bila je i porodica Begzića.

Šta je razlog Begzićevih poteza?

Na Youtube-u je objavljen snimak Begzića koji je, kako kaže u snimku, uspio u svojoj namjeri da zauzme filijalu NLB banke u Baru.

"Jer je ukrala pare od poštenog naroda i jadnog naroda i radnika firme Primorka iz Bara i to još od 2010", navodi on na snimku.

Zamolio je političare da ih ostave na miru, jer, kako kaže, da su radili svoj posao oni bi danas ne bi bili u toj poziciji.

On se obratio premijeru Zdravku Krivokapiću, Dritanu Abazoviću i Aleksi Bečiću.

"Vi ste na vlasti i vi imate moć. Sve što treba da uradite je da neko od vas pozove direktora NLB banke i da kaže: vaša banka je ukrala pare od ovih jadnih radnika, molimo vas da u što kraćem roku isplatite im pare i to sa svom kamatom koja im pripada po zakonu", kaže čovjek na snimku.

Razmišljali su, kaže, da se obrate i predsjedniku Milu Đukanoviću ali s obzirom da su, kako tvrdi, u poziciji takvoj najviše zahvaljujući njemu, oni ne bi željeli da mu smetaju.

On je u nastavku snimka obrazložio istoriju problema radnika sa bankom.

"Za ovu pljačku u svi znali, ali je niko nije prijavio. Radnici jesu projavljivali ali niko ništa nije uradio po tom pitanju", dodaje on.

Kako kaže, on ima veliku namjeru da se bori do kraja.

"Sa sobom ću imati, prije svega da zaštitim sebe, masku za lice i vizir, pancir, pištolj sa mecima, molotovljeve koktele, i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač", što je pokazao na snimku dodajući i da će na napravama biti kesice sa ekserima "kako bi znali što ih čeka".

"Poruku želim da uputim Abazoviću, ukoliko vi ili bilo ko u ovoj državi pošalje vojsku, policiju, da napadne radnike, kako biste odbranili ovu lopovsku banku od nas, haos koji nastane vi ćete biti odgovorni. Isto tako ukoliko dozvolite da nas neko napaden i isprovocira haos, kako bi se vama pripisao i trenutnim političarima vi ćete odgovorni za sav haos koji će nastati. Pošto znam da ćete da analizirate svaki dio ovog videa reći ću vam samo jednu rečenicu. Među ovim radnicima su moji otac i majka i ja sam spreman da se i te kako borim za njih i da dam život za njih", poručio je on.

Pogledajte snimak čija autentičnost zvanično nije još potvrđena.

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

Jack Hustlle

Samo ne shvatam , zar je doša' zeman da se ovako zakazuje u Vladu ? A ovom nesrećnom momku želim dobro zdravlje i da više ne bude ZEČINA!

Marko

Igranka u reziji prvog pendreka drzave i doskorasnjeg clana njegove partije . I svi su zivjeli srecno do kraja zivota , samo je Djilas kriv