22 °

max 22 ° / min 15 °

Utorak

27.09.

22° / 15°

Srijeda

28.09.

20° / 14°

Četvrtak

29.09.

19° / 15°

Petak

30.09.

21° / 15°

Subota

01.10.

18° / 15°

Nedjelja

02.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

03.10.

16° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
On je uhapšen za organizaciju ubistva Jovana Vukotića

Izvor: Nova s

Hronika

Comments 0

On je uhapšen za organizaciju ubistva Jovana Vukotića

Izvor: Novosti/cdm

Autor: Antena M

  • Viber

Za sada su potvrđene sumnje da je Radoje Zvicer finansirao, a njegov odbjegli rođak Radoje Živković (36), koji je uhapšen u Istanbulu, organizovao ubistvo Jovana Vukotića, pišu srpski mediji. Vukotić je praćen mjesecima i njegovo ubistvo bilo je samo pitanje vremena.

Pretpostavlja se da je za ubistvo Vukotića angažovana ekipa iz Beograda i Crne Gore. Kotoranin, Jovan Vukotić, ubijen je 8. septembra, u vozilu u kome se nalazila njegova supruga i ćerka, kao i vozač. Niko od njih nije povrijeđen.

Kancelarija za borbu protiv organiziranog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije “Kavač”, preko svojih veza u Turskoj. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplijenjeno je 11 lažnih ličnih dokumenata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korištenog u incidentu.

Saznanja do kojih su došle „Novosti“ govore da iza ovog, ali i većine drugih ubistava „škaljaraca“ stoje upravo Zvicer i Živković.

Oni su, zajedno sa Slobodanom Kašćelanom osumnjičeni za ubistvo Barana Adisa Spahića i Damira Hodžića, Mileta Radulovića Kapetana, ali i za masakr u restoranu u Atini kada su ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, kao i za smaknuće na ostrvu Krf, gde su ubijeni Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić.

Prema dobijenim informacijama za likvidacije koje su počinjene u Atini i n Krfu napadači su dobili dva miliona eura, a jedan od naručilaca je navodno i Darko Šarić.

Kao izvršioci svih ovih zločina pominju se ekipe sastavljene od srpskih i crnogorskih mladića. Na to ukazuju i nedavna ubista, jer su crnogorski istražitelji za ubistvo Milića Minja Šakovića 17. juna ove godine u Budvi, osumnjičili Luku Pilčevića (22) iz Beograda i Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca.

Tanasković je, potom, krajem avgusta uhapšen na hrvatskom ostrvu Pag i to kao direktni izvršilac ubistva Gorana Vlaovića. Obje žrtve su dovođene u vezu sa „škaljarcima“.

Do sada je bilo upitno ko tačno stoji iza ubistva Vukotića, pošto su u tom kriminalnom miljeu česta podmetanja zavađenih ekipa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR