11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ODT Berane najavilo žalbu, traži pritvor za Vulevića

Hronika

Comments 0

ODT Berane najavilo žalbu, traži pritvor za Vulevića

Autor: Antena M

  • Viber

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama će u zakonskom roku izjaviti žalbu protiv rješenja beranskog Osnovnog suda kojim je kao neosnovan odbijen prijedlog za određivanje pritvora Vuku Vuleviću iz Berana. 

"Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je Osnovnom sudu u Beranama podnijelo optužni prijedlog protiv V.V. iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djeo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na način što je bez izdate odgovarajuće isprave, neovlašćeno na javnom mjestu nosio vatreno oružje i municiju i to pištolj crne boje marke „CZP-07“ 9x19 Češka Zbrojevka kal. 9 mm sa mehanički uklonjenim fabričkim serijskim brojem u kojem se nalazio okvir sa četrnaest komada metaka kal. 9 mm i u čijoj cijevi se nalazio jedan metak kal.9 mm", saopšteno je iz ODT-a Berane. 

Kako dalje navode, u prilogu optužnog prijedloga su dostavljeni dokazi koji potvrđuju osnovanu sumnju, a što predstavlja osnovni preduslov da bi se nekom odredio pritvor.

"Takođe, Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je dalo jasne, argumentovane i obrazložene razloge koji opravdavaju određivanje pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva zbog njegovih čestih prelazaka preko državne granice, te okolnosti da će ponoviti krivično djelo s obzirom na njegovu raniju višestruku osuđivanost, koje su utvrđene iz dokaza predloženih u optužnom prijedlogu, a koje kroz svoju praksu priznaje i Evropski sud za ljudska prava, kao i nacionalni sudovi u Crnoj Gori, s tim što će tužilaštvo konkretnije razloge iznijeti u žalbi", dodali su. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR