11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na podgoričkom aerodromu uhapšena dva međunarodno tražena lica zbog teškog oblika prevare

Hronika

Comments 0

Na podgoričkom aerodromu uhapšena dva međunarodno tražena lica zbog teškog oblika prevare

Autor: Antena M

  • Viber

Juče su na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica u privatnom avionu koji je trebao da otputuje za Dubai, kontrolisana dva lica koja su se identifikovala sa putnimispravama Kostarike i tom je prilikom utvrđeno da je za ovim licima raspisana međunarodna potjernica izdata od strane NCB INTERPOL-a Seul, Južna Koreja, saopšteno je iz Uprave policije.

"Riječ je o H.Ch.J. i D.H.K. za kojima je NCB INTERPOL Seul 20. septembra 2022. godine raspisao međunarodne potjernice radi obezbeđenja njihovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njih pred Sudom južnog okruga u Seulu zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih djela iz oblasti privrede, preciznije težak oblik prevare.

Izvršenim provjerama posredstvom NCB INTERPOL-a San Hose, Kostarika utvrđeno je da su dokumenta falsifkovana. Kod lica su kasnije pronađene i belgijske putne isprave koje su bile skrivene, a za koje ja provjerama preko NCB INTERPOL-a Brisel takođe utvrđeno da su falsifikovane", navode u saopštenju.

Kako dodaju, provjerama preko NCB INTERPOL-a Seul potvrđen je identitet njihovih traženih lica.

"Protiv oba lica je podnijeta krivična prijava za krivično djelo falsifikovanje isprave i to pred Osnovnim sudom u Podgorici, te nakon što se okonča ovaj postupak, lica će biti sprovedena sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi daljih postupanja shodno međunarodnoj potjernici NCB INTERPOL-a Seul", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR