20 °

max 27 ° / min 17 °

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 14°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

25° / 16°

Ponedjeljak

27.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zbog krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta odgovaraće četiri osobe u Baru

Hronika

Comments 0

Zbog krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta odgovaraće četiri osobe u Baru

Autor: Antena M

  • Viber

Barska policija je podnijela je krivične prijave protiv dva maloljetna i dva punoljetna lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo oduzimanje vozila, krivično djelo krađa, kao i dva krivična djela teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

"Naime, maloljetnik star 16 godina sumnjiči se za krivično djelo oduzimanje vozila.

On je, kako se sumnja, dok se nalazio u društvu sa još jednim maloljetnim licem, došao u naselje Bjeliši gdje je na parking prostoru pronašao otključano vozilo i ključ od vozila, te je auto stavio u pogon i odvezao sa te lokacije.

U Makedonskoj ulici, osumnjičeni maloljetnik je upravljajući ovim vozilom ostvario kontakt sa drugim vozilom koje je bilo parkirano. U tome je zatečen od strane policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Bar", navode u saopštenju.

Vozilo je, dodaju, vraćeno vlasniku.

"Zatim, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa krivična prijava je podnijeta protiv M.R. (28) koji je, kako se sumnja, došao u Sutomore gdje je sa parking prostora koji se nalazi u blizini kuće oštećenog lica, otuđio vozilo koje je pronašao otključano sa ključem u bravi.

On je nakon toga vozilo stavio u pogon i isto odvezao na područje Podgorice, koje je zatim prodao drugom licu u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe.

Preduzimajući dalje mjere i radnje barska policija je predmetno vozilo pronašla i ono je vraćeno vlasniku", kažu iz policije.

Osim toga, zbog teške krađje u istom gradu, barska policija je, dodaju, krivičnu prijavu podnijela protiv maloljetnog lica starog 15 godina, a koje je djelo izvršio na štetu stranog državljanina.

"On je, kako se sumnja, u blizini fudbalskog stadiona „Topolica“ u Baru, na parking prostoru, nasilno otvorio najprije prozor, a zatim i vrata na „kamper vozilu“ njemačkih registarskih oznaka, nakon čega je ušao u unutrašnjost vozila odakle je otuđio dva ranca sa vrijednim ličnim stvarima – lap top računar, fotoaparat, fleš memorije, novac.

Brzom intervencijom pripadnika barske policije izvršilac je identifikovan i lociran, te doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar.

Otuđene stvari su pronađene i vraćene vlasniku.

Takođe, krivično je procesuiran i E.M. (40) iz Bara koji je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo teška krađa i on je lišen slobode.

On je prije nekoliko mjeseci, u večernjim časovima, došao do jedne pekare u Sutomoru gdje je nasilno otvorio vrata i ušao u pekaru sa još tri lica, te otuđio više vrijednih predmeta - rashladne vitrine, radne stolove i drugu opremu za pekarske poslove, koje je zatim sa ovim licima utovario na prikolicu i transportovao ih u naselje Utjeha, gdje ih je za određeni iznos novca prodao drugom licu.

Preduzimajući dalje mjere i radnje policijski službenici pronašli su otuđene predmete čija je vrijednost oko 15.000 eura i vratili oštećenom licu", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR