Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od Tunela mjesec dana, od kopača ni traga ni glasa

Hronika

Comments 0

Od Tunela mjesec dana, od kopača ni traga ni glasa

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Mjesec dana nakon otkrivanja tunela koji je povezivao stan u Njegoševoj ulici sa depoom Višeg suda u Podgorici, uhapšena je samo jedna osoba. I to Podgoričanin Predrag Mirotić zbog sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja. Od identifikovanih kopača tunela, i njihove saradnice, Podgoričanke Katarine Baćović već mjesec dana nema ni traga ni glasa.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na konferenciji za medije 22. septembra kazao je da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

Ta četvorka iz Loznice osumnjičena je da je po nalogu organizatora kriminalne grupe, koji još nije identifikovan, obila depo Višeg suda u Podgorici.

Prema podacima iz istrage, Dejan Jovanović je 11. septembra taksijem prešao granicu sa Srbijom.

Veljko Marković i njegov stric Milan Marković istog dana ušli u autobus koji saobraća do Sarajeva, karte su kupili do Foče, što im je bila krajnja destinacija, dok za osumnjičenog Vladimira Erića samo postoji podatak da je ušao u Crnu Goru.

Potraga za osumnjičenima do sada nije dala rezultate.

Policija, dakle, još nije pronašla Podgoričanku Katarinu Baćović koja se sumnjiči da je kopačima tunela iznajmila poslovni prostor iz kojeg je započeto kopanje tunela.

Čelni ljudi u državi su se više puta obraćali medijima tvrdeći da istraga ide u dobrom pravcu i da očekuju hapšenja.

U dosadašnjoj istrazi kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pregledano je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili kao i kombi koji su kopači koristili. Nalogodavac je i dalje zvanično nepoznat.

Naši organi gonjenja zatražili su pomoć zemalja regiona u ovom slučaju, a Portalu RTCG nedavno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno da su Upravi policije Crne Gore dostavili podatke koji su se pokazali korisnim u slučaju “Tunel”.

Motiv kopanja tunela i dalje je nepoznat, a popis stvari i predmeta u sudskom depou nije do kraja izvršen, kako kažu, zbog obima posla.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR