24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Određen pritvor Vuksanu Radonjiću

Hronika

Comments 0

Određen pritvor Vuksanu Radonjiću

Autor: Antena M

  • Viber

Krivično vijeće Osnovnog suda u Podgorici odredilo pritvor vlasniku kompanije "Trudbenik" Vuksanu Radonjiću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu Nikole Milosavića Aleksića, novinara televizije "Vijesti".

Iz Osnovnog suda objašnjavaju da je pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao izvršiti krivično djelo kojim prijeti i ima trajati do dalje odluke suda.

-Rješenjem krivičnog vijeća Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor prema okrivljenom V.R. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema oštećenom N.M., novinaru televizije "Vijesti". Osnovana sumnja proizilazi iz iskaza oštećenog koji je naveo da mu je okrivljeni nakon prvog razgovora u kojem mu je zaprijetio da će mu otkinuti glavu ukoliko objavi priču koja se tiče njegovog poslovanja, istog pozvao kako bi mu ponovo uputio prijetnje, u čemu se, po ocjeni vijeća, ogleda upornost i drskost od strane okrivljenog - navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

Iz suda pojašnjavaju i da je, uz činjenicu da je medij u kome je "oštećeni zaposlen već ranije negativno izvještavao o okrivljenom i njegovoj firmi, u kom pogledu postoji očigledno nezadovoljstvo okrivljenog ovakvim tekstovima, te da je oštećeni istraživački novinar, to je opravdan i realan strah oštećenog da će okrivljeni ostvariti svoje prijetnje, pa je pritvor okrivljenom određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da izvrši krivično djelo kojim prijeti"

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR