8 °

max 11 ° / min 6 °

Četvrtak

22.02.

11° / 6°

Petak

23.02.

11° / 7°

Subota

24.02.

10° / 9°

Nedjelja

25.02.

13° / 9°

Ponedjeljak

26.02.

15° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 10°

Srijeda

28.02.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sky prepiska: Pripadnici škaljarskog klana vidjeli Mila Božovića i Aleksu Bečića kao osobe od pomoći

Hronika

Comments 7
“Prejak je i stavili su ga u bezbjednost”

Sky prepiska: Pripadnici škaljarskog klana vidjeli Mila Božovića i Aleksu Bečića kao osobe od pomoći

Izvor: E TV

Autor: Antena M

  • Viber

Uhapšenog predsjednika budvanske opštine Mila Božovića, pripadnici škaljarskog kriminalnog klana gledali su kao osobu u novoizabranoj vlasti koja im može biti od pomoći pri odabiru sudija koji će im suditi. To proizilazi iz skaj komunikacije, koju su u februaru 2021. godine vodili pripadnici ove kriminalne grupe, a u kojoj tvrde da, navodno, imaju potporu Demokrata i Demokratskog fronta, objavila je TV E.

Tokom tog razgovora jedan od pripadnika škaljarskog klana prijatelju otkriva svoja saznanja o Božoviću, ali i kakvu je, navodno, ponudio pomoć nakon što je ranjen.

Osam mjeseci nakon što je 30. avgusta 2020. godine došlo do smjene vlasti, pripadnici kriminalne grupe koja je u policijskim evidencijama označena kao škaljarski klan, putem skaj komunikacije 26. februara 2021. hvale se o tome kako imaju podršku Demokratskog fronta ali i Demokrata. Njihova imena, u cilju istrage koja je u toku, za sada TV E nije objavila.

“Imamo potporu sad u Bečićevu stranku i Demokratski front. Milo Božović prejak je i stavili ga u bezbjednost. Biće četvrti, peti čovjek u državu,” napisao je jedan od kriminalaca.

U momentu kada se vodio ovaj razgovor, Milo Božović je bio član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu. U daljem razgovoru jedan od dvojice odbjeglih kriminalaca, pojašnjava prijatelju svoj odnos sa Božovićem i kakvu mu je navodno ponudio pomoć.

“A sa njim sam bio na kriptu vani. Tu mi moramo da grmimo i spojimo se i gledamo vezu,” naveo je jedan od kriminalaca na šta mu je drugi odgovorio: “Pa gledaj ti brate to nekako, ne znam... Valjda idući mjesec usvoje ovaj novi zakon o tužilastvu, mislim da će ti tada ukinut pritvora”.

Jedan od dvojice kriminalaca, koji vode razgovor na Sky aplikaciji, iznio je još jednu šokantnu tvrdnju.

“Milo je došao kad sam ranjen prvi put i pitao da pošalje pucača,” tvrdi pripadnik škaljarskog klana u prepisci na Sky aplikaciji.

Pripadnici škaljarskog kriminalnog klana u daljem razgovoru iskazuju očekivanja da će im Božović pomoći i naći sudiju koji će im suditi uz pojašnjenje da je on član Odbora koji je zadužen za smjenu u to vrijeme specijalnog tužioca Milivoja Katnića i pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića.

U prepisci, u koju je TV E imala uvid, pripadnici škaljarskog klana konstatuju da je bitno da se smijene bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kao i njegov kolega, specijalni tužilac Saša Čađenović za kojeg tvrde da je “marioneta”.

“Čim se formira sve angažujemo Mila, a može baš, baš mnogo,” naveo je jedan od njih.

Razgovor o Božoviću tu se ne završava.

“Ma znam ja ko je on i znam da ima moći, sad dosta, ali nisam znao baš toliko. Odlično brate, odlično baš,” iznio je jedan od kriminalaca svoja navodno saznanja, na šta mu drugi odgovara: “On će nać vezu za sudstvo to sam ubijeđen i vrlo rado će pomoć. Ovi iz Budve i M. imaju vezu jaku baš jaku kod Bečića. Baš druguju. Brate, svi ćemo gurat za sudstvo jer i Serdar će iste te ljude kontaktirat. Drugovi su mu. Imaćemo jaku vezu sigurno.”

Nije Božović jedina osoba o kojoj su pripadnici škaljarskog kriminalnog klana pričali. Na spisku onih o kojima su imali riječi hvale našao se i bivši direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

“Brđanin je za policiju, a on je ok… Tako da nama nema ko odmoć,” još je jedan od navoda koje je u prepisci iznosi jedan od pripadnika škaljarskog klana.

No, Božović nije mogao pomoći ni sebi. Uhapšen je 13. aprila zbog osnovane sumnje da je dio kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom kokaina. Te sumnje, Specijalno tužilaštvo potkrijepilo je, pored ostalog i Skaj komunikacijama.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

@GEORGIJE Naravno da hoće da ga izvuku, biće dobro nagradjeni za to. Od tolikog novca od droge, može podijeliti onima koji litijaju po Budvi i traže njegovo oslobadjanje. No, ništa ne čusmo što se desilo za direktorom carina, kojega su pustili iz zatvora. Vjerovatno ni on nije "kriv".

Marko

@Bajo Čadjenović je "skrajnut" da im ne smeta. Onda je jasno za koga radi Tužilaštvo i zašto mu ne sude, nego ga drže u zatvoru. Nemamo odgovora od SDT zašto sky aplikacija ne važi kao dokaz protiv Abaza i sada Bečića, a za druge važi kao dokaz. SDT radi za njih i sa njima. Sigurno je dobra plata.

Bajo

Netjerajte novinari Moooooma Koprivicu da se izjasni o SKY aplikacijama ? Ako su Skay aplikacije , dokazi - zasto je Bečić na slobodi ??? Ako nijesu dokazi - zasto je Čadjenovic u zatvoru ?