24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović: Naložio sam unutrašnjoj kontroli da ispitaju policajce iz Lazovićevog obezbjeđenja

Hronika

Comments 4

Šaranović: Naložio sam unutrašnjoj kontroli da ispitaju policajce iz Lazovićevog obezbjeđenja

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović naložio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali Zorana Lazovića, i istovremeno najavljuje da će se opsežna kontrola nastaviti.

On je naveo da je na prvom sastanku sa direktorom i pomoćnicima direktora Uprave policije postavio ključno pitanje o angažmanu pripadnika Uprave policije u obezbjeđivanju pojedinaca koji nijesu formalno klasifikovani kao štićena lica prema važećim zakonskim propisima.

“Ovo pitanje nije samo administrativne prirode, već odražava dublje razumijevanje naše posvećenosti pravdi i zakonitosti”, kazao je Šaranović

Zahtijevao je da se utvrde činjenice u ovom slučaju, i insistirao na tome da svi pripadnici Uprave policije koji su postupali van granica zakona budu adekvatno sankcionisani, u skladu sa zakonom.

“Ova mjera nije usmjerena samo ka održavanju discipline, već i prema jačanju povjerenja javnosti u integritet naše policijske službe”, navodi Šaranović.

Kako je dodao, kontrola Lazovića oko kojeg su se nalazili aktivni pripadnici Uprave policije, je ilustracija novog pristupa koji je uspostavljen u vođenju Uprave.

“Ovaj slučaj je bio pokretač za uvođenje strožijih kontrola i transparentnosti u našim operacijama. U skladu s tim, naložio sam Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali lice Z.L., i istovremeno najavljujem da će se opsežna kontrola nastaviti”, naveo je Šaranović.

Kako je istakao, ovi koraci su od vitalnog značaja za očuvanje zakonitosti i profesionalizma unutar naše policijske službe, te potvrđuju posvećenost vladavini prava i pravednosti.

“Naš cilj je da osiguramo da Uprava policije postane sinonim za integritet i poštovanje zakona, što je temelj zaštite sigurnosti naših građana”, poručio je Šaranović.

Podsjećamo, službenici Regionalnog centra bezbjednosti Jug su jutros ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju izvršili legitimisanje Zorana Lazovića (65), Dražena Miranovića (39), Željka Radunovića (45), svi iz Podgorice, kao i Slavka Markovića (48) iz Nikšića i Neška Jaredića (45) iz Bara.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Bajo

Koliko si svojih , rodjaka , prijatelja , kumova , partijskih kadrova , vec spremio za zaposljavanje ? To si uradio u CEDISu pa ces sad naravno i u MUP . DPS su za vas - amateri.

dpero

Ovo je privatna cetnicka policija!

Bajo

A ima li Abazovic obezbjedjenje ? Imate li mamjeru da kontrolisete Dritanove škaljarce ?