24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tokom vikenda uhapšena tri međunarodno tražena lica

Hronika

Comments 0

Tokom vikenda uhapšena tri međunarodno tražena lica

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Uprave policije su tokom vikenda lišili slobode tri međunarodno tražena lica koja potražuju Republika Austrija, Savezna Republika Njemačka i Republika Srbija.

Crnogorska policija lišila je slobode Z.D. (50) državljanina Republike Srbije, a po potjernici koju je raspisao NCB Interpol Beč.

On se potražuje, kako navode iz UP, radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog krivičnog djela distribucija opojnih droga.

Iz policije dalje kažu da je po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Visbaden slobode je lišen državljanin Republike Albanije, E.A. (22).

On se, dodaju, potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred nadležnim organima Savezne Republike Njemačke zbog krivičnih djela teška krađa, krađa i oštećenje imovine.

Z.T. (49) državljanin Bosne i Hercegovine je lišen slobode, kako navode iz Uprave policije, po naredbi Specijalnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu,  u cilju obezbjeđivanja  njegovog prisustva krivičnom postupku pred nadležnim organima Republike Srbije zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksploziva.

Svim gore navedenim licima je Sudija za istrage Višeg suda odredio ekstradicioni pritvor.

"Upotrebom servisa koji su povezani sa Interpolovom bazom podataka, za lica koja se potražuju na međunarodnom nivou, kako na graničnim prelazima tako i na teritoriji države, službenici Uprave policije su izvršili kontrole lica u realnom vremenu kroz baze traženih lica koje su rezultirale lišenjem slobode gore navedenih lica koja potražuju pravosudni organi Savezne Republike Njemačke, Republike Srbije i Republike Austrije, u veoma kratkom vremenskom periodu", kažu iz Uprave policije.

Kontrole lica, pogotovu kontrole na graničnim prelazima kojima su podložni svi putnici, kako kažu u saopštenju, čine crnogorsku policiju pouzdanim međunarodnim partnerom, a takođe i bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori dodatno sigurnijom i granične prelaze, koje kontroliše crnogorska policija, neprelaznom preprekom za međunarodno tražena lica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR