16 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ODT: Klikovcu i Prenkiću dozvoljeno da koriste srpski jezik, ali se postupak vodi na crnogorskom

Hronika

Comments 1

ODT: Klikovcu i Prenkiću dozvoljeno da koriste srpski jezik, ali se postupak vodi na crnogorskom

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbilo je zahtjev odbrane osumnjičenih Dušana Klikovca (42) i Vojina Prenkića (31) da postupak protiv njih bude vođen na srpskom jeziku.

Prenkić i Klikovac uhapšeni su početkom februara zbog sumnje da su napali dvojicu lovočuvara Nacionalnog parka Skadarsko jezero, Vuka Saičića i Marka Gluščevića i lakše ih povrijedili. 

Oni su se u Tužilaštvu izjasnili da ne znaju crnogorski jezik, zbog čega su zatražili postupak na srpskom.

Kako je portalu Pobjeda kazao portparol ODT-a Podgorica, tužilac Duško Milanović, prema zahtjevu advokata osumnjičenih odnijeli su se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku.

- Dozvoljeno je da koriste srpski jezik, ali ne i da se postupak vodi na srpskom jeziku. Član 8, stav 1 Zakona o krivičnom postupku nalaže da se postupak vodi na crnogorskom jeziku - pojasnio je Milanović.

Incident na Skadarskom jezeru, u rejonu Pijeske, dogodio se 3. februara. O napadu na pripadnike Službe zaštite NP Skadarsko jezero na društvenim mrežama obavijestio je građanski aktivista Aleksandar Dragićević.

On je na Fejsbuku naveo da su napadnuti Vuk Saičić, šef Službe zaštite u tom nacionalnom parku i njegove kolege. Saičiću i njegovim kolegama, kako je naveo Dragićević, nanesene su tjelesne povrede, a kako se čuje na video snimku koji je objavio, sve se dogodilo kada su zaštitari na jezeru otkrili krivolovce.

Šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić ranije je kazao da je krivolovcima pomogao i monah iz manastira Kom, Filip Klikovac, koji je vrijeđao nadzornike, prijetio im, a potom Saičiću oteo telefon i bacio ga u jezero.

To su demantovali iz manastira Kom.

Monah se ne tereti za sporni događaj na jezeru. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nevenka

Konačno pametna izjava sudije. Čestitke. Dugo vremena čekamo da sudije počnu da poštuju zakone i da znaju zašto su na tim položajima. I konačno, jedan koji poštuje Zakon.