13 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

23° / 16°

Petak

10.05.

23° / 15°

Subota

11.05.

21° / 14°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakočević: Spisak nestalih predmeta iz depoa Višeg suda skreće pažnju sa ključnih motiva zbog kojih je prokopan tunel

Izvor: Gradska TV

Hronika

Comments 1

Rakočević: Spisak nestalih predmeta iz depoa Višeg suda skreće pažnju sa ključnih motiva zbog kojih je prokopan tunel

Autor: Antena M

  • Viber

Na osnovu, u medijima objavljenog spiska predmeta koji su nestali iz depoa Višeg suda, kriminolog Velimir Rakočević u razgovoru za Antenu M kaže da je cilj onih koji su organizovali upad u depo bio mnogo dublji od krađe navedenih predmeta.

“Bez obzira što je nakon toliko vremena konačno utvrđeno šta je nestalo, naravno, pitanje je da li se može utvrditi šta je sve nestalo iz depoa, ali kao neko ko je decenijama u ovoj materiji, smatram da bi se teško neko odlučio na tako veliki kriminalni poduhvat zbog mobilnih telefona ili zbog manje količine droge. Dakle, ne prejudicirajući stvari, jer na to nema pravo, mislim ipak da je glavni motiv mnogo dublji i u tom smislu očigledno da će vrijeme pokazati šta je bio ključni motiv učinilaca ovog krivičnog djela”, kaže Rakočević.

Rakočević smatra da je u pitanju dobro uhodana kriminalna organizacija i da se kroz nestanak određenih predmeta skreće pažnja sa ključnih motiva zbog kojih je prokopan tunel ka Višem sudu.

“U pitanju je po mom mišljenju, nešto što liči fingiranim radnjama, a da se prikriva nešto mnogo ozbiljnije. Nijesam vidio da su nestali neki dokumenti i tome slično što bi moglo eventualno da ugrozi postupke. Ovdje može biti riječ i o sprečavanju dokazivanja, opstrukciji pravde. U svakom slučaju tek će se utvrditi činjenice onda kada se u nekom predmetu pojave problemi u vezi sa nestankom spisa ili nekog predmeta, odnosno sredstva izvršenja”, objašnjava Rakočević.

Sagovornik Antene M ističe da izručenje Crnoj Gori Vladimira Erića, koji je uhapšen u Švedskoj, ne obećava rasvjetljavanje ovog slučaja, navodeći da se u takvim situacijama radi o licima koja ne znaju ko su njihovi nalogodavci.

“To su lica koja obično, kada je kriminalna organizacija bilo kog tipa u pitanju i kada planiraju i realizuju kriminalnu djelatnost, onda obično ti neposredni izvršioci nemaju prave informacije. Oni, čak, i ne znaju identitet onoga koji ih je angažao za određene radnje. U svakom slučaju ovo je dobro što je to lice lišeno slobode i što će biti izručeno našoj državi jer ipak to donekle oživljava krivični postupak i daje neku nadu da će i oni glavni u toj očigledno kriminalnoj piramidi biti otkriveni”, smatra Rakočević.

Podsjećamo, Viši sud dostavio je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon pola godine, spisak predmeta koji su nestali iz njihovog depoa kada je iz stana obližnje zgrade do tamo prokopan tunel.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Motiv za izvršenje ovog krivičnog djela bio je da se dokopaju velike količine oduzetog kokaina koja se nalazi u Višem sudu. Imali su zastarelu informaciju i nijesu znali da je u međuvremenu izgrađena nova prostorija u koju je prebačen kokain. Simple as that.