18 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

23° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hasanajima po 40 godina zatvora zbog ubistva policajca Milutina Lekovića

Izvor: Mediabiro

Hronika

Comments 1

Hasanajima po 40 godina zatvora zbog ubistva policajca Milutina Lekovića

Izvor: Mediabiro/Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Braća Luan i Lulzim Hasanaj, kao i njihova majka Nure u ponovnom krivičnom postupku pred Višom sudom u Podgorici osuđeni su na po 40 godina zatvora zbog ubistva policajca Milutina Lekovića.

Presudu je izrekla sutkinja Milena Matović.

Pravna zastupnica porodice ubijenog policajca Milutina Lekovića Aleksandra Kovačević kazala je novinarima da je zadovoljna presudom i da je smatra pravičnom.

- Vjerujemo da će ostati nepromijenjena bez obzira što postoji pravo žalbe - kazala je Kovačević.

Ona je istakla da je rad tužilaštva u ovom predmetu bio dobar i profesionalan, te da su poštovana sva prava oštećenih, a dokazi bili pravno valjani.

Nakon izlaska sudija iz sudnice, optužena Nure Hasanaj, uprkos ranijim tvrdnjama, da ne govori i ne razumije srpski jezik, kazala je da sve što je sud izrekao na njen račun je laž i na kraju povikala:

Slobodan Milošević je živ!

Prema navodima optužnice, Luan Hasanaj je 15. decembra 2019. godine hicem iz pištolja "CZ” ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu. Potom je, kako se navodi u optužnici, pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, u namjeri da ga liši života.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Ljuljzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta.

Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu, nakon čega su se dali u bjekstvo.

Nakon kraće portage, bjegunci su uočeni u naselju Sutorina, a Luan Hasanaj se tada mašio pištolja koji je uperio prema policajcima koji su ih uočili i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,,reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg.

Oni su uspjeli da uđu u kombi i nastavili da prijete policiji. Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

sam usa

" ne razumije srbski? " Valjda u Crnoj Gori pricamo crnogorski