18 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porodica Saše Čađenovića ponudila jemstvo od 377.000 eura

Hronika

Comments 0

Porodica Saše Čađenovića ponudila jemstvo od 377.000 eura

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Porodica suspendovanog specijalnog tužioca Saše Čađenovića ponudila je jemstvo od 377.000 eura u nekretninama kako bi se ovaj optuženi branio sa slobode od optužbi kolega da je kao član i za interese kriminalne organizacije u više navrata zloupotrebio položaj.

Branilac Čađenovića, advokat Lazar Aković je za Pobjedu kazao da su garancije za njegovog branjenika položili otac i sestra kao i da je on ponudu porodice suspendovanog specijalnog tužioca danas predao sutkinji Višeg suda Nadi Rabrenović.

Čađenović se nalazi u pritvoru od 9. decembra 2022. godine, zbog sumnje da je službeno djelovanje podredio interesima kavačkog kriminalnog klana.

Čađenović je nakon hapšenja negirao optužbe kolege Miloša Šoškića da je radio za kavački klan i pripadnike te mafijaške organizacije čuvao od krivičnog gonjenja.

Negirao je veze sa Kotoraninom Radojem Zvicerom i pripadnicima njegove kriminalne organizacije podsjećajući da su svi oni, kojima je on navodno činio ustupke, završavali na optužnicama na osnovu dokaza koje je prikupio shodno zakonu i ovlašćenjima.

On je ukazao da posao tužioca obavlja 20 godina u skladu sa zakonom i ovlašćenjima zbog čega iskaz svjedoka saradnika Milana Kankaraša kojim optužuje Duška Roganovića bez pokrića nije mogao prihvatiti kao dokaz i pokrenuti krivični postupak.

Čađenović je ustvrdio da ne poznaje Radoja Zvicera ni Duška Roganovića, ali zna da se imena ovih ljudi nalaze na optužnici za otmicu i ubistvo Mila Radulovića koju je on podigao.

On je kazao i da ne zna ništa o tome da je službenik ANB-a Petar Lazović komunicirao sa Zvicerom vezano za status Roganovića u pojedinim predmetima ističući da Lazović te informacije nije dobijao od njega.

Sa druge strane, prema navodima naredbe o pokretanju istrage koju potpisuje specijalni tužilac Miloš Šoškić, Čađenović se sumnjiči da je 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije Kotoranina Radoja Zvicera koja, prema dokazima SDT-a, funkcioniše u Crnoj Gori i na pet kontinenata – Južnoj Americi, Africi, Evropi, Aziji i Australiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR