11 °

max 15 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

15° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SPC podredila Hrista sekularnoj geopolitici, Amfilohije podriva mir na Balkanu

Religija

Comments 3

SPC podredila Hrista sekularnoj geopolitici, Amfilohije podriva mir na Balkanu

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Romanos Anastasiadis, arhimandrit

Srbija protiv Crne Gore slijedi ruski „recept" iz Ukrajine.

Upravljajući srpskom manjinom u Crnoj Gori i pod izgovorom takozvanoga „progona pravoslavlja“ – baš kao što je bilo „progona“ u Grčkoj tokom sprovođenja antipandemijskih državnih mjera – Srbija pokušava destabilizovati ovu malu zemlju.

Crna Gora je stekla svoju nezavisnost u mnogim borbama i sada se bori za svoj opstanak protiv srpskoga nacionalizma i ekspanzionizma, baš kao što se i Ukrajina suočila sa prijetnjom „русского мира“.

Nažalost, i u Grčkoj rusofilski i uredno i „srbofiliski“ mediji, po nalogu iz Moskve, šire iste dezinformacije o situaciji u Crnoj Gori kao i o situaciji u Ukrajini. Oni klevetaju i vrijeđaju narod i vlasti Crne Gore da upravo „progone" pravoslavlje, baš kao u Ukrajini, čija velika većina ne želi da Moskovska patrijaršija upravlja njihovim crkvenim životom.

Tragično je da Srpska crkva, poput Ruske crkve, iznad Hrista i vjere stavlja nacionalizam i geopolitičke planove svojih sekularnih šefova.

Mitropolit Srpske crkve u Crnoj Gori, Amfilohije Radović, nažalost, djeluje kao faktor podrivanja mira i stabilnosti u Crnoj Gori, a samim tim, i u ośetljivoj regiji Balkana. To je istina i nijedna druga propaganda, bez obzira koliko dobro plaćena i dobro plasirana, neće je prikriti.

Neka Bog spasi narod Crne Gore od prijetnji Srba i narod Ukrajine od prijetnji Rusa.

Svaki Grk koji podržava u ova dva slučaja bilo Srbiju i njezinu produženu ruku u Crnoj Gori – Srpsku crkvu, ili Rusiju i njezinu Rusku crkvu, ili ne poznaje istoriju ili se prodaje.

I prije svega, to je opasno za sâmu Grčku, jer bi „poluga" manjinâ za destabilizaciju balkanskih država mogla otvoriti džepove pakla i snažno pogoditi našu domovinu.

Ko ovo shvata – shvatiće.

(Autor je klirik Vaseljenske patrijaršije – Svete Mitropolije retimniske i avlopotamske na Kritu // Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Εκκλησία της Κρήτης – Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως)

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Svjetčuda

@Mrki vuk, SVI, shvataju da Crnogorci nemaju veze sa srbima OSIM ONI CRNOGORCI UZ AMFILOHIJA. KO JE kriv za asimilaciju pitajte one u PARLAMENTU CG.

Lustica

Sve jasno kao dan, svi vide sa strane sto se desava, a ovo nasi zamadjijani Amfilohijevim svetosavljem koje nema veze sa hruscanstvom, ne vide... Neka nam je Bog upomoć!

Mrki vuk

kao da i u Vaseljenskoj Patrijaršiju shvataju who is who u CG...... daj Bože!