15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protosinđel optužuje episkopa: Samo ti je novac u glavi!

Religija

Comments 5

Protosinđel optužuje episkopa: Samo ti je novac u glavi!

Autor: Antena M

  • Viber

Javnost treba da zna, da vladika Atanasije svojim načinom života izaziva veliku sablazan među narodom. Troši velike količine eparhijskoga novca – tvrdi protosinđel Melentije Jakovljević iz manastira Svete Trojice u Gornjoj Bistrici, Mileševska eparhija SPC.

Atanasije Rakita (63) je član Episkopskoga savjeta SPC u Crnoj Gori, kojim je rukovodio pokojni Amfilohije Radović. Učestvovao u litijaškim protestima. Eparhija mileševska, čije je śedište u Prijepolju (Mileševa), obuhvata i teritoriju SO Pljevlja.

Protiv svoga nadležnoga episkopa, Anatasija Rakite, protosinđel Melentije je 15. oktobra podnio tužbu Crkvenome sudu. Navodi da Atanasije „uzima novi automobil, jer je svoj slupao u Čačku. O tome se uveliko krije, kako od novinara, tako i od naroda. Niko ne smije da sazna da je automobil slupan. Istoga dana kupuje novu ‘škodu’, a Eparhija već ima novi kombi”.

„Od tolike eparhijske šume, koja se siječe u nedogled, vladika odlučuje da se grije na pelet. Eparhija ima u pośedu preko 2.000 hektara šume, koja se siječe bez ikakvog nadzora. I sada se postavlja pitanje – đe odlazi taj novac od śeče šume?”

O „duhovnome stanju” u Eparhiji mileševskoj, protosinđel Melentije Jakovljević navodi:

„U manastiru Dubnica već odavno se ne služi sveta liturgija. Meni vladika Atanasije drži slovo o monaštvu, a oćeraše jeromonahe Maksima i Gavrila i staroga arhimandrita Makarija! Zašto je otišao otac Pavle?”

„O pojedinim sveštenicima da i ne govorim. Telefonom zovu vjernike i mole ih da dođu na liturgiju. A đecu ćeraju pod prijetnjom, da će dobiti lošu ocjenu ako ne dođu u crkvu. To rade tvoji sveštenici, vladiko Atanasije! Pola sveštenika ti je u svađi. A kakvi popovi, takav i vladika”.


„KAKO NIJESI SVJESTAN KOJE GLUPOSTI ČINIŠ, od tvojih nebuloznih izjava smiju nam se ostale vjere na ovome prostoru. A ovđe su i krst, križ i polumjesec”, navodi protosinđel Melentije.

„Mene optužuješ da sam vračar. Śećaš li se kada si služio svetu arhijerejsku službu u manastiru Svete Trojice u Gornjoj Bistrici i kada si me pitao: KOLIKO TI DAJU? Misleći na vjerni narod i novac, pošto me optužuješ da sam vračar. SAMO TI JE NOVAC U GLAVI!”

„Otac Nikolaj iz Kumanice, namjesnik Dragan pribojski, namjesnik Igor prijepoljski, namjesnik novovaroške crkve Radmilo ISPOD RUKE TI DONOSE PARA. Samo reci koliko vladiko – i novac je tu”, prenosi portal „Borba za veru”.

„A narod jadni u bijedi i siromaštvu živi. I vi kažete: Blagosloveno Carstvo Oca i Sina i Svetoga Duha. KOJEM ‘BOGU’ SE VI MOLITE?”

Atanasije Rakita, čije je kršteno ime Svetko, rođen kod Šipova (BiH), od 1999. do 2013. je vikarni episkop hvostanski pri Patrijaršiji u Beogradu. Potom je tri godine episkop bihaćko-petrovački.

Za episkopa mileševskoga je postavljen 2017. nakon bure oko umirovljenja Filareta Mićevića i administriranja tom eparhijom od strane episkopa budimljansko-nikšićkoga Joanikija Mićovića.



Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Michel

Sve je 3 puta, ma 3000 puta gore od navedenog, nego se krije! Ova sekta koja ima naziv SPC (samo pare ceni) biće kažnjena od vrhovnih crkvenih vlasti, samo strpljenja.

Vanja

Ako, stado je stado, i ima da suti dok ga popovi sisaju i muzu. Najposlije, vjera je ionako postala ideologija.