13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rusi lobirali: Backović sekretar Metodiju Ostojiću?

Religija

Tag Gallery
Comments 3

Rusi lobirali: Backović sekretar Metodiju Ostojiću?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Metodije Ostojić, episkop budimljansko-nikšićki Crkve Srbije (SPC) boravio je protekloga vikenda u Rusiji. On je u gradu Ribinsku dobio odlikovanje Ruske crkve, koje mu je uručio episkop Venjamin Lihomanov. Takođe, boravio je u Hopiljevu, kod mitropolita jaroslavsko-rostovskoga Vadima Lazebnog.

Sa Ostojićem je odlikovan i episkop pakračko-slavonski SPC Jovan Ćulibrk, ali i Nenad Kuzmanović, državljanin Srbje, iz udruženja Veterani 63. padobranske brigade. I Ćulibrk i Ostojić su „padobranci”.

Član tog udruženja je i Mijajlo Backović, jerej, koji je, kako smo objavili, odlukom Joanikija Mićovića nedavno najuren iz parohije gornjogrbljanske (Tivat).

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske se tim povodom nijesu oglašavali. Da Backović nije više gornjogrbaljski paroh, naravno za javnost biranim riječima bi Mićović trebalo da objavi – śutra. Naime, najavljeno je da će Mićović služiti liturgiju u Grblju.

Backović je dugo kod Amfilohija Radovića vođa tzv. Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore, a član te paracrkvene organizacije je prije zamonašenja i Metodije Ostojić – izbjeglica iz Sarajeva.

Očevim porijeklom iz Pješivaca, bivši pripadnik Vojske Jugoslavije, 63 brigade, učesnik rata, Backović nema svršeni teološki fakultet.

Takođe, on je blizak Dejanu Vukšiću, direktoru ANB-a. Vukšić se prošle godine predstavljao i kao Backovićev pravni zastupnik, najavljujući poketanje postupka zbog snimaka na kojem je njegov klijent „u civilki” u hotelu navodno sa poznatom starletom.

Ova afera, koliko je poznato, nije dobila epilog koji je Vukšić najavljivao. Na drugoj strani, neki u dijelu jerarhije Mitropolije crnogorsko-primorske su navodno ogorčeni na Backovića – pa su mislili da je potrebno da se zbog snimaka sa starletom, te luksuznoga stila život, izvede na eparhijski crkveni sud.

Međutim, Backović bi, ne bez uticaja Rusa, sada trebalo u Nikšiću da postane sekretar ili „šef kabineta” Metodija Ostojića.

Naime, Backović je ruski konfident: nosilc ordena VDV OS RF (Vazdušno-desantne vojske Oružanih snaga Ruske federacije). Na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta orden mu je uručio general-major Aleksandar Salujanov, bivši komandant i veteran VDV.

Iste godine, Backović prisustvuje u Kotoru stvranju tzv. Balkanske kozačke vojske, kada su tim gradom defilovali uniformisani ruski oficiri i moto-šminkeri iz „Noćnih vukova”.

Dvije godine ranije (2014), Backović, kako je rekao, „boravi u Moskvi i predśedniku Vladimiru Putinu je odnio na poklon plac u Grblju”.

„Iz crkvenoga odbora Gornjeg Grblja ovlastitili su me da vijest o njihovome poklonu prenese ruskim vlastima uoči Putinove pośete Beogradu”.

„Neka Putin bira plac, đe god hoće, u Gornjem ili Donjem Grblju, svjednoj je”, kazao je Backović. „Ako mu treba za rezidenciju, kuću za odmor ili vilu, Grblju bi bila velika čast”.

Politika

Svetosavlje i Udba

27.07.2021. 07:11

 

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Naroz

Vrlo organizovana i plodna saradnja ruskih i srpskih obavještajaca, čak nema potrebe za konspirativnošću, a Vukšić je očigledno vrlo blizak i jednima i drugima... Šta li ona Trampova domaćica misli, ako uopšte misli, o svemu ovome, pitanje je sad?

Orwel

Izgleda da je preporuka za crkveno odlikovanje, posjedovanje vojno-komandoskih vještina?

Liber

Spijuni i ruski na cijeni kod posrbica,a kako je kupio tri stana i dva djipa ovaj padobranac