10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailo pisao Krivokapiću: Upišite se u dostojne sinove naše domovine i ne dozvolite ustoličenje beogradskog namjesnika

Religija

Comments 5

Mihailo pisao Krivokapiću: Upišite se u dostojne sinove naše domovine i ne dozvolite ustoličenje beogradskog namjesnika

Autor: Antena M

  • Viber

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo obratio se predsjedniku Vlade Crne Gore otvorenim pismom, koje prenosimo integralno:

Obraćam Vam se kao Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit Crnogorski, nasljednik trona crnogorskih mitropolita, crnogorskih vladara i vladika autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. U tome svojstvu služim crnogorskome narodu i Crkvi 23 godine, i služiću dok u mene bude daha; nosim i nosiću svoj krst do posljednje ure.

Godinama sam kao čovjek pozivao na mir i ljubav među narodima i vjerama u Crnoj Gori koji decenijama ugrožava Srpska crkva, crkva države Srbije. Dok ta crkva, poduprta tom istom državom, raspiruje mržnju među narodima i vjerama i podriva ustavni poredak, dovodeći u pitanje sve naše napore, s ciljem da u konačnici Srbija anektira našu domovinu.

Gospodine predśedniče Vlade, nažalost, svakim Vašim gestom, riječju i djelom Vi ste joj s ruke da taj posao oposli. Pod vašom zaštitom, ovih dana, namjerna je da ustoliči beogradskoga namjesnika Joanikija, na uzurpiranu katedru Svetoga Petra Cetinjskoga, katedru Crnogorske pravoslavne crkve, mimo njegovoga amaneta da na nju može da śedi samo rodni Crnogorac od najprvijih crnogorskih familija. Kao što znate on nije Crnogorac i ta crkva kojoj služi nije Crnogorska.

Gospodine predśedniče Vlade, javno i tajno, bezakonje ste proglasili za demokratski poredak, a teror Srbije nad nama i našom zemljom tumačite kao uvođenje reda i poretka u zemlji. Dali ste pristanak Srbiji da njena crkva duhovno okupira našu zemlju i prihvatili da joj budete instrument, koji treba da Crnu Goru dovede do konačne propasti. Znate li kako se zove takav odnos prema svojoj zemlji i kao se nazivaju njegovi akteri? Odgovoriću Vam - takav akt predśednika Vlade je velizdaja a akteri su kvislinzi!

Kao Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorski i kao čovjek apelujem na Vas, koji ste po funkciji i temeljem zakletve koju ste položili u Skupštini Crne obavezni da štitite dostojanstvo i suverenitet naše zemlje, da ne dozvolite da se na Cetinju ustoliči čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve. To je uvreda dostojanstva i suvereniteta Crne Gore; gospodine predśedniče to je uvreda svakoga etničkoga Crnogorca; to je napad na Cetinjski manastir kao simbol moći i trajanja naše domovine Crne Gore! Dobro znate da taj akt neće ostati bez odgovora! Bogu se velikome molim da se braća u Hirstu ne zakrve! Zato Vas još jednom molim da  pokažite odgovornost! Ugledajte se na crnogorske vladare koji su mirili posvađane i branili dostojanstvo i suverenitet Crne Gore! Mirite i odbranite ih i upišite se u dostojne sinove naše domovine!

Bog vas blagoslovio!

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

mnejoca

moja malenkost nije ni vjernik ni ateista , ali je moja obavjeza kao CRNOGORCA da stranem uz svje vjernike CPC i građanima CG ... DAJEM ISKRENU I BEZGRANIČNU I VJELIKU PODRŠKU... CRNOGORSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI I NJENOM PATRIJARHU MIHAJLU ... ŽIVJELA UVJEK NEZAVISNA CRNA GORA / NJEZIN NAROD / NJENA VJEROVANJA /. PSTOJANJE ...

Akova

Ko proda dušu đavolu njemu je kasno pisati.