13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest blokirao ruskog mitropolita u crkvi u Sofiji

Religija

Tag Gallery
Comments 0

Protest blokirao ruskog mitropolita u crkvi u Sofiji

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Demonstranti su blokirali jutros rusku crkvu u centru Sofije. Povod za protest je pośeta volokolamskoga mitropolita Antonija Sevrjuka, koji je „ministar vanjskih poslova” Moskovske patrijaršije.

Sevrjuk je jutros u hramu obavio SLUŽBU ZA POBJEDU AGRESORA, Rusije nad Ukrajinom”, objavljuje bugarski portal 24 часа” (24chasa.bg).

Ispred hrama raspoređena je bugarska policija.

Dok su demonstranti okružili rusku crkvu, noseći i ukrajinske zastave, na liturgiji bili su ambasadorka Rusije Eleonora Mitrofanova i lider bugarske rusofilske partije ABV Rumen Petkov”.

Iznenadna pośeta „ministra vanjskih poslova” Moskovske patrijaršije, koji je „desna ruka” patrijarha Kirila Gundjajeva, nezvanično se objašnjava ruskim pritiskom na Sinod Bugarske pravoslavne crkve koji će na zasijedanju 13. decembra možda donijeti važne odluke u vezi crkvenih pitanja Makedonije i Ukrajine. 

Demokratska Bugarska (Демократична България), parlamentarna politička koalicija, objavila je juče tvrdnje da je pośeta vezana za Ohridsku arhiepiskopiju (MPC-OA) s ciljem da se izvrši pritisak na Bugarsku crkvu da prizna nevaljani „tomos o autokefaliji” koji je Makedoncima 5. juna o.g. izdala Crkva Srbije (SPC).

Prema istome izvoru, „Antonij Sevrjuk dolazi da vrši pritisak na Bugarsku crkvu”. 

„To bi značilo da Bugarska crkva prizna ANTIKANONSKO izdavanje ‘tomosa’ SPC za Crkvu u Republici Śevernoj Makedoniji. Po kanonima, Vaseljenska patrijaršija jedina ima pravo da izda tomos za autokefalnost bilo kojoj drugoj pravoslavnoj crkvi”. 

Opširnije o tome na linku dolje…

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR